Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Editorial - Lacomia... nepretuita

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Oct. 2010
Tags: piata, lacomie, politicieni

In fiecare an electoral, candidatii si... manuitorii acestora trag de orice cetatean capabil sa voteze. Nu cu mult timp in urma, o duduie guvernamentala zicea chiar ca a inceput campania ...


In fiecare an electoral, candidatii si... manuitorii acestora trag de orice cetatean capabil sa voteze. Nu cu mult timp in urma, o duduie guvernamentala zicea chiar ca a inceput campania electorala… Multi s-au grabit sa o contrazica, altii au luat-o peste picior. Cand, de fapt, ca de obicei, adevarul era perfect echilibrat, adica la mijloc. [More...] Caci, daca esti om politic, doamna sau demoazele politica, si daca cei carora li te adresezi au ceva memorie, nu exista zi in care sa nu te gasesti in campanie electorala. Prin urmare, fiecare promisiune a ta, fiecare cuvant pe care il scoti pe gura ar trebui sa fie bine cantarit de tine si la fel de bine analizat de cei carora le vorbesti. Daca ai si ceva fapte la activ, cu atat mai bine. Numai ca faptele ii omoara pe politicienii nostri.

Toti zic ca vor face si vor drege, ca ar face si ar drege, ca faceau si dregeau… Aproape totul este la timpurile viitor, conditional optativ sau imperfect. Aproape nici o actiune nu este incheiata de un perfect compus, de un "am facut", "am dres"… Din pacate, aceste verbe si timpuri verbale isi gasesc acoperire numai cand vine vorba de niste afaceri gandite clar nu in folosul comunitatii ci numai in cel al unei foarte, foarte mici parti a acesteia. Caci cum altfel sa te gandesti tu, omul de rand, la cei care au… firme care ridica automobilele parcate… neregulamentar. Adica, in niciun mare oras din tara asta, nu sunt nu ca suficiente locuri de parcare, dar nu sunt nici macar inspre jumatate din cat ar fi necesar.

Ce rezulta din asta? Pai, o imensa “piata” si, implicit, un imens castig. In orice tara normala, zdravana, sanatoasa, serviciile sunt facute in favoare cetatenilor. Adica, sunt jdemii de locuri de parcare; daca tu iti lasi masina intr-o intersectie, vine macaraua si ti-o ridica. La noi, se da posibilitatea infiintarii unei superafaceri fara sa ti se ofere alternativa. In afara de asta, ce consiliu local este ala care aproba tarife de pe alta lume, din alta tara.

Ce consiliu local este ala care aproba taxe cuprinse intre 550 de lei si… 5.100 de lei pentru recuperarea unui autovehicul? In Romania, salariul minim este de vreo 540 de lei (de pensia minima nici nu mai trebuie amintit). Salariul mediu nu sare de 1.000 de lei. Salariile profesorilor, medicilor, pompierilor, politistilor, jandarmilor, militarilor hacuite... O paine... 70 de bani. Un covrig... un leu. Un iaurt 1,5 lei. Un kilogram de vinete 4 lei. Un litru de benzina 4,3 lei. O pereche de pantofi 100 de lei. O pereche de pantofi (mai) buni 500 de lei. Un telefon mobil 150 de lei.

Un netbook 1.400 de lei. Un laptop (de baza) 1.800 de lei… Lacomia unora… nepretuita…

Alexandra Stanescu

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Editorial - Lacomia... nepretuita":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016