Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Masura inutila: Majorarea TVA, anulata de scaderea incasarilor din impozitul pe venit

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Sep. 2010
Tags: tva, impozitul pe venit, contributii

"Profitul" se va transforma in pierdere daca consumul va continua sa scadaGuvernul flutura in ochii opiniei publice doar cifrele care ii convin si nu arata ca masurile fiscale aplicate au ...


"Profitul" se va transforma in pierdere daca consumul va continua sa scada
Guvernul flutura in ochii opiniei publice doar cifrele care ii con­vin si nu arata ca masurile fis­cale aplicate au determinat ca in august sa se inregistreze cele mai reduse venituri din acest an la impo­zi­tarea veniturilor si salariilor, precum si la contributii sociale. Cu toate ca media pe primele opt luni arata o crestere usoara a incasarilor din TVA, majorarea  taxei se va dovedi inutila daca se va reduce in continuare consumul.

Majorarea TVA cu cinci procente, de la 19% la 24%, a dus la o crestere a incasarilor la buget pe primele opt luni ale anului cu 4,5% fata de perioada similara din 2009. Sumele incasate in opt luni s-au ridicat la valoarea de 23,290 mld. de lei, datorita faptului ca in luna august s-au obtinut din TVA 3,537 mld. de lei, cea mai mare valoare de la inceputul anului, cu 317 milioane de lei peste nivelul din iulie.

"Veniturile din TVA au fost mai mari cu 829 de milioane de lei (+29,5%) fata de media pe primele sapte luni ale anului, ca urmare a majorarii cotei de la 19% la 24% si respectiv cu 1,254,9 milioane de lei fata de perioada similara a anului precedent", arata Ministerul Finantelor Publice (MFP). De asemenea, accizele au adus la buget o suma cu 11,7% mai mare decat cea de la 31 august 2009. Pe ansamblu, veniturile statului au inregistrat un salt de 2,9%, in timp ce cheltuielile au fost mai mari cu 1,3%.

Chiar daca costurile cu personalul s-au redus cu 6,8%, iar cele cu achizitiile de bunuri si servicii cu 3,1%, guvernul nu a reusit sa imbunatateasca situatia fondu­rilor destinate transferurilor, printre care si cele pentru asistenta sociala. La acest capitol, cheltuielile s-au majorat cu 10,1% in comparatie cu aceeasi perioada din anul precedent.

Pe acest fond, deficitul bugetului general consolidat a inregistrat o franare a ritmului de crestere, de la 0,4% din PIB in iulie la 0,2% din PIB in august. Diferenta dintre venituri si cheltuieli a ajuns la un minus de 20,905 mld. de lei, reprezentand 4,09% din PIB.

Sursa: Financiarul.ro
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Masura inutila: Majorarea TVA, anulata de scaderea incasarilor din impozitul pe venit":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016