Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Rambursarea TVA catre persoanele care efectueaza livrari intracomunitare, scutite, de mijloace de transport noi

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Dec. 2009
Tags: rambursarea tva, tva, intracomunitar

Rambursarea TVA se efectueaza in lei, intr-un cont bancar din Romania mentionat in cererea de rambursare, cu suportarea comisioanelor bancare de catre solicitant. In situatia in care o persoana ...

Rambursarea TVA se efectueaza in lei, intr-un cont bancar din Romania mentionat in cererea de rambursare, cu suportarea comisioanelor bancare de catre solicitant.

In situatia in care o persoana impozabila, neinregistrata si care nici nu este obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania, dar care efectueaza in Romania o livrare intracomunitara scutita de mijloace de transport noi, poate solicita rambursarea taxei achitate pentru achizitia pe teritoriul Romaniei a respectivului mijloc de transport nou.

Cel mai bun serviciu de informare si consultanta in contabilitate si fiscalitate de pe piata!
Consilier: Taxe si Impozite pentru Contabili 2009-2010
 

Daca valoarea mijlocului de transport livrat intracomunitar este mai mica decat valoarea de achizitie, suma rambursata nu poate sa depaseasca taxa care s-ar fi obtinut daca operatiunea ar fi fost taxabila pe teritoriul Romaniei.

Solicitarea rambursarii TVA se face numai pe baza de cerere depusa la organul fiscal competent.

Documente necesare 

La cerere se depun urmatoarele documente in original:

* factura de achizitie de pe teritoriul national sau declaratia vama de import aferenta mijlocului de transport in cauza;
* dovada livrarii intracomunitare a mijlocului de transport;
* dovada faptului ca mijlocul de transport a fost nou la momentul livrarii.

Modalitatea de rambursare
Factura sau declaratia vamala de import se analizeaza si apoi este restituita solicitantului numai dupa marcarea acesteia de catre organul fiscal competent, pentru a impiedica utilizarea acestor documente pentru o alta cerere.

Rambursarea TVA se efectueaza numai dupa emiterea unei decizii prin care suma poate fi acceptata integal sau partial. In situatia in care rambursarea este respinsa total sau partial, organele fiscale competente trebuie sa prezinte motivele respingerii cererii.

Rambursarea TVA se efectueaza in lei, intr-un cont bancar din Romania mentionat in cererea de rambursare, cu suportarea comisioanelor bancare de catre solicitant.

Articol adaugat la 15 decembrie 2009

Articol preluat din Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul infotva.ro" si link catre www.infotva.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Rambursarea TVA catre persoanele care efectueaza livrari intracomunitare, scutite, de mijloace de transport noi":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016