Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF supune dezbaterii publice fomularul Raportul pentru fiecare tara in parte

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 21 Sep. 2017 Exclusiv
Tags: anaf, formular, intreprinderi multinationale, codul de procedura fiscala

Agentia Nationala de Administrare Fiscala supune dezbaterii publice proiectul de ordin privind modelul si continutul formularului "Raportul pentru fiecare tara in parte", in vederea transpunerii integrale a Directivei 2016/881/UE, publicat pe site ANAF la rubrica "Transparenta decizionala".

Actul normativ sus mentionat cuprinde 4 anexe, referitoare la modelul si continutul formularului "Raportul pentru fiecare tara in parte", instructiunile cu privire la completarea si depunerea formularului, modelul notificarii ce va trebui depusa de catre fiecare entitate constitutiva, cu rezidenta fiscala in Romania, a unui grup de intreprinderi multinationale, precum si caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, de utilizare si de pastrare ale formularului.

Prin adoptarea si publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 438/13.06.2017 a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 42/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, a fost transpusa partial Directiva 2016/881/UE a Consiliului de modificare a Directivei 2011/16/UE in ceea ce priveste schimbul automat obligatoriu de informatii in domeniul fiscal (Directiva 2011/16/UE).

Totodata, prevederile art. II din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 42/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala stipuleaza "Modelul si continutul raportului pentru fiecare tara in parte prevazut la art. 291^3 alin. (1) si ale notificarilor prevazute in anexa nr. 3, sectiunea a II-a, pct. 7 si 8 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, se aproba prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala".

Sursa: ANAF

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF supune dezbaterii publice fomularul Raportul pentru fiecare tara in parte":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016