Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Atentie la utilizarea cardului. Metode prin care sa va feriti de hotii de carduri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Iul. 2014 Exclusiv
Tags: utilizarea cardului, hotii de carduri, pos, cardul, plati electronice, cumparaturi online

Pentru a "fura" un card nu e nevoie ca obiectul in sine sa va fie luat, fiind uneori suficienta simpla fotografiere a cardului. Fiti astfel extrem de vigilenti cand il inmati spre plata in anumite locuri si aveti grija unde il folositi pentru a efectua plati electronice.


"Nu sunt necesare metode sofisticate - pur si simplu escrocii copiaza datele de pe card sau il fotografiaza, apoi fac diverse cumparaturi in numele dumnevoastra", anunta DailyBusiness.ro.

De asemenea, potrivit unor informatii furnizate de Digi24, conform politistilor de la Crima Organizata, "metoda e tot mai frecvent folosita, tocmai pentru ca este extrem de simpla si de eficienta". Astfel, explica acestia, "unui fost angajat al unei benzinarii de langa Bucuresti, care lucra cu carduri zi de zi, i-a venit ideea sa profite de naivitatea clientilor, dar si de deficientele unor site-uri pe care se pot face cumparaturi online".

In aceasta privinta, asa cum a explicat un ofiter de la departamentul de Crima Organizata "simpla notare cu pixul pe o foaie de hartie sau fotografiere a unui card este suficienta pentru a urma o frauda cu cardul bancar in cazul tranzactiilor online. Am avut numeroase cazuri. Diferiti comercianti, receptioneri de hotel, lucratori in benzinarii, profitau de neatentia unor clienti, fotografiau cu telefonul mobil cardul, dupa care faceau tranzactii frauduloase online".

In tara noastra exista in acest peste 14 milioane de carduri, din care 11 milioane sunt active. Informatiile pot deveni accesibile hotilor de carduri relativ usor daca posesorii de carduri nu sunt suficient de vigilenti. "Fiecare isi poate proteja singur banii din cont. Indiferent de locul in care se afla, utilizatorii pot cere POS-ul si introduce singuri cardul atunci cand doresc sa faca o plata", anunta Digi24.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Atentie la utilizarea cardului. Metode prin care sa va feriti de hotii de carduri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016