Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Atentie: Noul Cod fiscal se aplica de la 1 februarie 2013

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Ian. 2013 Exclusiv
Tags: 1 februarie 2013 noul cod fiscal, madr, mfp, impozitare persoane fizice, venituri agricultura

Va informam ca noul Cod fiscal care modifica modul de impozitare pentru persoanele fizice din agricultura, se va aplica dupa aprobare, respectiv de la 1 februarie 2013, potrivit declaratiilor facute la inceputul acestei saptamani de ministrul Finantelor Publice, la finalul unei intalniri cu partenerii sociali, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


"Noua modalitate este o simplificare si o reducere a impozitarii persoanelor fizice din agricultura. Pe noul sistem se impoziteaza o norma de venit net anual, respectiv din venitul brut se scad cheltuielile, acestuia aplicandu-se un impozit de 15% si de 5,5 la suta pentru contributiile la Fondul de Sanatate. Noul Cod fiscal , care prevede aceasta modalitate de impozitare, se va aplica dupa aprobare, respectiv de la 1 februarie 2013", a spus Chitoiu.

Acesta a precizat ca norma de venit este calculata pentru intreg venitul anual, stabilit pe baza datelor si cifrelor MADR, in functie de venitul mediu net realizat pe categorii de venituri agricole.

Ministrul Finantelor a subliniat ca suma totala obtinuta este sub 2%, procent perceput in prezent ca impozit pe cifra de afaceri, asa cum este impozitarea actuala pentru societatile comerciale sau cele care arendeaza terenul.

"Cred ca este o masura de declarare si de plata simplificata pentru cei 670.000 de agricultori, iar acestia vor deveni contribuabili la Fondul National de Sanatate. Acest sistem de impozitare are rolul de a reduce semnificativ evaziunea si frauda fiscala din domeniul productiei agricole, pentru ca am propus un sistem de impozitare redus la jumatate, iar modul de declarare si de plata se face de un agent fiscal, la sediul APIA, unde se si retine impozitul din veniturile incasate de acesti agricultori sub forma de subventie", a mai adaugat Chitoiu.

La randul sau, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca schimbarea modalitatii de impozitare a persoanelor fizice garanteaza nu numai un impozit mai mic, ci si venituri mai mari la buget, prin cresterea bazei de impozitare.

"Schimbarea modalitatii de impozitare a persoanelor fizice iti garanteaza ca persoana fizica, indiferent de forma si de exploatatie, este impozitata mai putin ca pana acum, mai ales in perspectiva, pentru ca asiguram venituri mai mari la bugetul de stat prin marirea bazei de impozitare si, astfel, putem trece in faza a doua, si anume la reducere TVA la anumite produse alimentare", a subliniat seful MADR.

In noul sistem de impozitare, agricultorii care detin sub doua hectare sunt scutiti de orice impozit. Ministrul a explicat ca agricultorii care au peste doua ha de terenuri agricole vor plati numai 96 de lei pe ha, fata de 214 lei ha cat platesc in prezent.

Spre exemplu, la cartofi, impozitul vechi, care era de 5,5 plus 2 la suta, ajungea la 1.266 de lei pe ha, dar, pe noua propunere, este 750 de lei la ha. Nicio categorie nu se impoziteaza mai mult, ci doar se mareste baza de impozitare la persoane fizice, iar la cele juridice nu se schimba nimic.


Sursa: financiarul.ro

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Atentie: Noul Cod fiscal se aplica de la 1 februarie 2013":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016