Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Bugetul alocat de MECMA proiectelor de investitii, depasit de numarul de cereri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 26 Aug. 2011 Exclusiv
Tags: intreprinderi, buget, mecma, fonduri nerambursabile

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a lansat cel de-al treilea apel de proiecte privind "Investitiile productive in intreprinderi mari", finantat de UE inca din luna mai a anului curent. Astfel, in perioada 24 mai - 16 august, au fost depuse 160 de cereri, fiecare dintre acestea avand o valoare care nu a depasit finantarea nerambursabila de 20 de milioane de lei.

Totalul fondurilor nerambursabile solicitate de cele 160 de cereri se ridica la 1,35 miliarde lei, fiind astfel depasit bugetul alocat acestei sesiuni de proiecte, de 400 milioane de lei.

Un comunicat al  Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), care gestioneaza proiectul prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice mentioneaza ca "in cadrul acestui apel au fost depuse 163 de cereri de finantare. Valoarea totala a proiectelor depuse este de 3,398 miliarde lei, valoarea finantarii nerambursabile totale solicitate fiind de 1,356 miliarde lei (depasind de circa 3,4 ori bugetul alocat)".

In continuare, se va desfasura procedura de evaluare a cererilor depuse pana in prezent. Aceasta procedura implica trei etape. Cea dintai se refera la verificarea conformitatii administrative. Ulterior, se trece la verificarea eligibilitatii proiectelor, urmand ca ultima etapa sa fie cea de evaluare tehnico-financiara.

Astfel, acelasi document aferent proiectului mentioneaza ca  "verificarea conformitatii administrative va fi efectuata de catre personalul cu atributii in acest sens din cadrul Autoritatii de Management, verificarea eligibilitatii si evaluarea tehnico - financiara fiind efectuate cu sprijinul unor experti evaluatori externi, angajati in baza unui contract de asistenta tehnica".
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Bugetul alocat de MECMA proiectelor de investitii, depasit de numarul de cereri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016