keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Ce modifica noul guvern in privinta TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Mai. 2012 Exclusiv
Tags: intreprinderi, compensare tva, masuri fiscale, contracte achizitii bunuri

Printre modificarile propuse de noul guvern si expuse in programul de guvernare pentru 2012, sunt enumerate si unele schimbari care vizeaza sfera TVA. Multe dintre acestea au ca obiectiv sustinerea si dezvoltarea mediului de afaceri.




Documentul precizeaza astfel ca obiectivul fundamental al MECMA este acela de a sustine relansarea economica, atat prin masuri de stimulare a antreprenoriatului, precum si prin introducerea de ordine si coerenta financiara acolo unde, din dezinteres sau rea intentie, exista dezordine economica si institutionala.

Sunt astfel redate urmatoarele obiective concrete si masuri:

1. Imbunatatirea performantelor intreprinderilor de stat, prin restructurare, cu scopul reducerii pierderilor acumulate de acestea, si prin restrangerea arieratelor, care la finele anului 2011 reprezentau 2,6% din PIB. in acest context, avem in vedere efectuarea de plati si alte operatiuni de ordin financiar menite sa restringa volumul arieratelor in actiuni, astfel incat la finele anului curent volumul arieratelor sa scada cu cca. 1% din PIB. in acest sens, in colaborare cu Ministerul Finantelor Publice, vom avea in vedere implementarea acelor masuri fiscale menite sa deblocheze platile si mecanismele de compensare a TVA.

2. Implementarea prevederilor legii guvernantei corporatiste, prin eliminarea politizarii managementului si prin profesionalizarea actului de conducere in principalele intreprinderi de
stat.

3. Auditarea si evaluarea tuturor contractelor de achizitii de bunuri si servicii si de consultanta din punctul de vedere al necesitatii, oportunitatii si eficientizarii actului decizional.

4. Implementarea corecta a legislatiei europene in domeniul energiei ("Pachetul 3 energie") si asigurarea independentei reglementatorului, prin trecerea ANRE in subordinea Parlamentului.

5. Regandirea sistemului de redevente si a taxelor de exploatare a resurselor in acord cu prevederile comunitare. Avem in vedere elaborarea unui pachet de masuri, inclusiv fiscale - in colaborare cu Ministerul Finantelor Publice, privind redeventele si reglementarea pentru sectorul petrol, gaze naturale si energie electrica.

6. Continuarea procesului de privatizare, mai ales acolo unde si atunci cand privatizarea aduce responsabilitate si chibzuinta in gestionarea activelor economice si a resurselor, dar dupa finalizarea auditului asupra activitatii Guvernului precedent si clarificarea situatiei reale, tehnice si economice a societatilor supuse acestui proces.

De asemenea, vom accelera procesul de finalizare a proiectelor nationale de interes strategic in domeniul energiei - hidrocentrala Tarnita - Lapusesti, Unitatile 3 si 4 Cernavoda, noile grupuri energetice de la Rovinari, Isalnita, Iernut, Braila, Galati, Borzesti etc.

7. Modernizarea si dezvoltarea sectorului energetic, ca principal motor de crestere economica si competitivitate. in acest sens, avem in vedere implementarea acelor mecanisme institutionale care sa asigure dezvoltarea unei piete a energiei in acord cu prerogativele europene in domeniu. Astfel, se impun urmatoarele: onorarea la timp si nediscretionar a obligatiilor legale ale statului, eliminarea ambiguitatilor legislative, liberalizarea treptata a pietelor energetice, armonizarea capacitatilor de productie a energiei cu cele ale retelelor de transport, inlaturarea obstacolelor birocratice, stimularea micilor investitori in sectorul energetic, precum si promovarea unui sistem de stimulente pentru consumatori, in vederea asigurarii unei benzi echilibate de consum de energie.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016