Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 151/28.02.2014, a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare.
Redam mai jos, pe scurt, noile reglementari privind restituirea timbrului de mediu.
Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobanzile calculate pana la data platii integrale si cheltuielile de judecata, precum si alte sume stabilite de instantele judecatoresti, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin achitarea in fiecare an a 20% din valoarea acestora.
Cererile de restituire ale contribuabililor prevazuti mai sus se solutioneaza, conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 45 de zile de la inregistrare, iar plata transelor anuale se efectueaza conform graficului stabilit de Administratia Fondului pentru Mediu. Termenul prevazut mai sus curge de la data implinirii termenului de 45 de zile de la inregistrare. In cursul termenului orice procedura de executare silita se suspenda de drept.
Sumele platite se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica.
Procedura de efectuare a platii titlurilor executorii va fi stabilita prin ordin comun al ministrului Mediului si Schimbarilor Climatice si al ministrului Finantelor Publice, cu respectarea termenelor.
Platile restante la sumele aferente titlurilor executorii emise pana la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta si pentru care nu a fost demarata procedura de executare silita se efectueaza cu respectarea prevederilor de mai sus.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Cartea verde a contabilitatii
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Sursa: DGFP Valcea
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Restituirea taxei auto. Etape incluse in Ordinul comun 682/1154/2016Suspendarea prevederilor privind numarul de evidenta a platiiTIMBRUL DE MEDIU pentru autovehicule in 2013. Vezi principalele prevederi!Documentar fiscal: Restituirea valorii reziduale a timbrului de mediuPrin OUG 93/2022 vor fi restituite contribuabililor sumele achitate privind anumite taxe pentru autoturisme si autovehiculeUltimele articole
Buletin informativ ANAF: 6 noutati fiscale publicate in Monitor la final de aprilie 2023Au fost aprobate normele metodologice de restituire a sumelor reprezentand taxe de mediu pentru autoturisme si autovehiculeA fost publicat modelul de cerere necesar persoanelor care vor sa recupereze taxa speciala pentru autoturisme si autovehiculeANAF informeaza! Cum poate fi restituita taxa AUTO contribuabililorBuletin informativ ANAF: Noutati fiscale publicate in Monitorul Oficial in perioada 27 iunie-7 iulie 2022Articole similare
TVA la incasare: Ce penalitati sunt daca nu depun notificareaO problema care priveste termenul de depunere al declaratiilor fiscaleOrdin ANAF nr. 700 din 2012: modificare din oficiu a vectorului fiscal cu privire la TVARecuperare creante: Va oferim cateva solutii de criza!Rambursarea TVA catre firme stabilite in alte state membreUltimele articole
Proiect: Noi ajustari privind Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVASe suspenda pana pe 1 septembrie 2025 obligatia de a avea CNP si cod QR pe bonurile fiscale, conform OUG 125/2024Implementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?Esalonare la plata obligatii fiscale. Cum pot firmele sa beneficieze si de amnistia fiscala (OUG 107/2024)Persoanele care NU se inregistreaza in scopuri de TVA risca amenzi de pana la 1.000 leiArticole similare
OUG 6/2015 privind modificarea si completarea Codului fiscal. Schimbari in ce priveste cota redusa de TVAEste OFICIAL! Procedura de acordare a esalonarii la plata de catre organul fiscal central a fost publicata in Monitor (OPANAF 3896/2020)OMFP 2800/2017: Anularea penalitatilor de intarziere in cazul celor care opteaza pentru plata defalcata TVANoi prevederi privind TVA 2011 - Masuri de ordin tehnicANAF reglementeaza utilizarea banilor din contul de TVAUltimele articole
Amnistie fiscala, somatii primite de firme de la ANAF. Ce recomanda specialistii in acest cazServiciul Programari online ANAF. Ce recomanda institutia contribuabililorBilantul primei sesiuni de inscriere a proiectelor de investitii cu impact major in economieProcedura privind organizarea si inscrierea in cadrul Registrului RO e-Factura executari siliteLista seminariilor web ANAF pentru luna august a fost publicataAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"