Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

De la 01 iunie 2019 activitatea de solutionare a contestatiilor formulate actelor administrative fiscale s-ar putea transfera de la ANAF la MFP

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Irina Dumitrescu la 01 Apr. 2019
Tags: mfp, anaf, creante fiscale

Pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, la rubrica Transparenta decizionala, a fost publicat, in data de 26 martie 2019, un Proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare.

Prin acest proiect se propune crearea unor structuri specializate de solutionare a contestatiilor impotriva tuturor actelor administrative fiscale emise de organele fiscale din cadrul ANAF, in cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP) care sa solutioneze inclusiv contestatiile marilor contribuabili.

In prezent, structurile specializate de solutionare a contestatiilor sunt in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (la nivel regional sau in cadrul aparatului central al ANAF).  Proiectul propune ca Ministerul Finantelor Publice sa preia, incepand cu data de 1 iunie 2019, de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili si directiile generale regionale ale finantelor publice, activitatea de solutionare a contestatiilor formulate impotriva titlurilor de creanta, precum si a altor acte administrative fiscale emise de organul central fiscal, posturile si personalul aferent acesteia. Activitatea de solutionare a contestatiilor se va realiza de catre structura specializata  din cadrul M.F.P. atat la nivel central, cat si la nivel teritorial.

Citeste si:

MFP: OUG pentru modificarea legii 270 privind Codul de procedura fiscala

Incepand cu 1 aprilie, sponsorizarile catre ONG vor putea fi scazute din impozitele datorate, in anumite limite

Dupa cum se arata in Nota de fundamentare ce insoteste proiectul de ordin, aceste schimbari determina o serie de avantaje, precum:

- se asigura un nivel superior de independenta si implicit premise pentru cresterea impartialitatii in luarea deciziilor cu privire la contestatiile formulate de contribuabili impotriva tuturor actelor emise de administratia fiscala (atat titluri de creanta fiscala cat si alte acte administrative fiscale) prin plasarea structurilor in afara A.N.A.F.;

- se asigura exercitarea de catre Ministerul Finantelor Publice  a prerogativelor sale legale care izvorasc din rolul de autoritate fiscala competenta, precum si acela de coordonare a aplicarii unitare a prevederilor legislatiei fiscale;

- Degreveaza organele fiscale emitente a actelor administrative fiscale (altele decat titlurile de creanta fiscala) de solutionarea contestatiilor formulate impotriva acestor acte.
Irina Dumitrescu de Irina Dumitrescu
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "De la 01 iunie 2019 activitatea de solutionare a contestatiilor formulate actelor administrative fiscale s-ar putea transfera de la ANAF la MFP":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016