Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul majoreaza cu o luna termenul pentru anuntarea intentiei de restructurare financiara

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 20 Sep. 2019
Tags: restructurare financiara, obligatii bugetare, anaf, mfp

La propunerea Ministerului Finantelor Publice, Guvernul majorareaza termenul de depunere a notificarii privind intentia de restructurare a obligatiilor bugetare, de la 30 septembrie 2019 - la 31 octombrie 2019.

Decizia Guvernului a fost luata pentru a acorda tuturor operatorilor economici timpul necesar adoptarii deciziei de restructurare a datoriilor fiscale in conditiile in care, in prealabil, este necesara si consultarea cu organele fiscale de administrare ale ANAF. De asemenea, trebuie si o consultare prealabila cu un expert independent pentru evaluarea posibilitatii indeplinirii conditiilor prevazute de lege in cazul fiecaruia.

De asemenea, in sedinta de Guvern de ieri,19 septembrie, s-a decis ca ANAF sa suspende executarea silita de la data notificarii intentiei de restructurare, si nu de la data depunerii solicitarii de restructurare, deoarece planul de restructurare cu datoriile incluse in certificatul de atestare fiscala trebuie intocmit imediat dupa notificare.

Tot ieri s-a hotarat si modificarea OG nr. 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale.

“Astfel, in aplicarea cap.II din O.G. nr.6/2019, vor fi exceptate de la anulare accesoriile aferente obligatiilor bugetare principale reprezentand ajutor de stat de recuperat sau fonduri ce se cuvin bugetului Uniunii Europene:, transmite MFP intr-un comunicat de presa.

Operatorii economici care au notificat ANAF despre intentia de restructurare a obligatiilor bugetare vor fi acceptati in procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica pana la data comunicarii deciziei de aprobare sau respingere a restructurarii obligatiilor bugetare. Scopul masurii este acela de a permite debitorului participarea la licitatii publice si intocmirea unui plan de restructurare viabil pentru depasirea dificultatilor financiare.

Sursa: MFP
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul majoreaza cu o luna termenul pentru anuntarea intentiei de restructurare financiara":
Rating:

Nota: 3.83 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016