Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noua sesiune de inregistrare a cererilor de acord, anuntata de MFP

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 30 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: schema de ajutor, analiza, natura activelor corporale, intreprinderi

Ministerul Finantelor Publice anunta deschiderea unei noi sesiuni de inregistrare a Cererilor de acord pentru finantare in baza H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie, cu modificarile si completarile ulterioare, care se va desfasura in perioada 11.07 - 22.08.2016.

Bugetul sesiunii este de 638 milioane lei, mai mare cu aproximativ 50% decat cel alocat sesiunii anterioare. Obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 807/2014, cu modificarile si completarile ulterioare il reprezinta dezvoltarea regionala prin sprijinirea realizarii investitiilor de mare anvergura, cu importante efecte in economie, orientate spre sectoarele de activitate de varf. Se acorda sume sub forma de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale si necorporale, precum si cele legate de inchirierea constructiilor aferente investitiei initiale.

Cererile de acord pentru finantare, insotite de documentele justificative, se transmit la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice, str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucuresti, mentionandu-se pe plic: "Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituita prin H.G. nr.807/2014".

inregistrarea cererilor la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice se realizeaza exclusiv in perioada 11.07 - 22.08.2016. Cererile de acord pentru finantare inregistrate in afara perioadei 11.07 - 22.08.2016 se restituie intreprinderilor si nu sunt luate in considerare in procesul de analiza.

Ministerul Finantelor Publice finalizeaza procesul de selectie a cererilor de acord pentru finantare in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data incheierii sesiunii de depunere si publica pe site-ul sau rezultatul procesului de selectie. Ordinea inregistrarii cererilor la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice nu are nicio relevanta in procesul de selectie.

Cererile de acord pentru finantare care nu au fost selectate in limita bugetului alocat sesiunii vor fi restituite intreprinderilor, prin posta, cu confirmare de primire.
Analiza Cererilor de acord pentru finantare selectate se realizeaza in termen de maximum 45 de zile lucratoare de la data publicarii pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a rezultatului procesului de selectie.
 
Toate informatiile privind conditiile ce trebuie indeplinite in vederea obtinerii finantarii si modul de completare a documentelor necesare se regasesc la sectiunea Ajutor de stat - H.G. nr.807/2014. Orice intrebari, sesizari si solicitari de clarificari referitoare la prevederile acestui mecanism de finantare pot fi adresate prin intermediul platformei dedicate, aflata la dispozitia operatorilor economici pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Acest demers se realizeaza in urma publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I nr.377 din data de 17.05.2016 a Hotararii Guvernului nr.357/2016 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.807/2014. Acest act normativ de modificare si completare a cadrului legal existent de implementare a schemei de ajutor de stat este rezultatul unei ample consultari cu mediul de afaceri si partenerii institutionali derulata in perioada 07.03 - 11.05.2016. in urma acestei modificari legislative, Ministerul Finantelor Publice a revizuit si postat pe site-ul sau la sectiunea Ajutor de stat - H.G. nr.807/2014 noile versiuni ale Ghidului solicitantului si ale Ghidului de plata.
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noua sesiune de inregistrare a cererilor de acord, anuntata de MFP":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016