Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Procedura de corectare a erorilor in actul administrativ fiscal. Tot ce trebuie stiut

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Sep. 2011 Exclusiv
Tags: corectare erori, act administrativ fiscal, ognr29/2011

Noile modificari ale Codului de Procedura Fiscala reglementeaza, printre altele, si modalitatea in care organul fiscal va efectua procedura de corectare a erorilor materiale din cadrul unui act administrativ avand ca suport legislativ in aceasta privinta Ordonanta Guvernului nr. 29/2011 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 626, din 2 septembrie 2011.

Modificarea efectuata reglementeaza astfel posibilitatea organului fiscal de a indrepta aceste erori fie la cererea contribuabilului, fie din oficiu, numai in situatia in care pentru documentele administrative in cauza nu exista hotarari judecatoresti cu caracter definitiv.

De asemenea, trebuie precizata definitia erorilor materiale care sunt considerate, prin lege, ca fiind  greseli de redactare, omisiuni sau mentiuni gresite din actele administrative fiscale, cu exceptia acelora care atrag nulitatea actului administrativ fiscal, potrivit legii, sau care privesc fondul actului administrativ fiscal. Nulitatea intervine in cazul in care se constata lipsa unui element constitutiv al documentului sau a unei informatii referitoare la numele, prenumele si calitatea persoanei imputernicite a organului fiscal, numele si prenumele ori denumirea contribuabilului, a obiectului actului administrativ sau a semnaturii persoanei imputernicite a organului fiscal. Exceptia o reprezinta actul administrativ fiscal emis in mod electronic si care nu contine semnatura si stampila organului emitent.

Rectificare la cererea contribuabilului se va efectua dupa ce organul fiscal emite acestuia actul de indreptare a erorii materiale. Daca se constata din oficiu erori in cadrul documentului administrativ-fiscal, organul fiscal va instiinta contribuabilul printr-un act de indreptare a erorii materiale.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Procedura de corectare a erorilor in actul administrativ fiscal. Tot ce trebuie stiut":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

MFP extinde sfera de acordare a esalonarii la plata
Mai multe articole despre OG nr. 29/2011
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016