Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noile modificari ale Codului de Procedura Fiscala reglementeaza, printre altele, si modalitatea in care organul fiscal va efectua procedura de corectare a erorilor materiale din cadrul unui act administrativ avand ca suport legislativ in aceasta privinta Ordonanta Guvernului nr. 29/2011 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 626, din 2 septembrie 2011.
Modificarea efectuata reglementeaza astfel posibilitatea organului fiscal de a indrepta aceste erori fie la cererea contribuabilului, fie din oficiu, numai in situatia in care pentru documentele administrative in cauza nu exista hotarari judecatoresti cu caracter definitiv.De asemenea, trebuie precizata definitia erorilor materiale care sunt considerate, prin lege, ca fiind greseli de redactare, omisiuni sau mentiuni gresite din actele administrative fiscale, cu exceptia acelora care atrag nulitatea actului administrativ fiscal, potrivit legii, sau care privesc fondul actului administrativ fiscal. Nulitatea intervine in cazul in care se constata lipsa unui element constitutiv al documentului sau a unei informatii referitoare la numele, prenumele si calitatea persoanei imputernicite a organului fiscal, numele si prenumele ori denumirea contribuabilului, a obiectului actului administrativ sau a semnaturii persoanei imputernicite a organului fiscal. Exceptia o reprezinta actul administrativ fiscal emis in mod electronic si care nu contine semnatura si stampila organului emitent.
Rectificare la cererea contribuabilului se va efectua dupa ce organul fiscal emite acestuia actul de indreptare a erorii materiale. Daca se constata din oficiu erori in cadrul documentului administrativ-fiscal, organul fiscal va instiinta contribuabilul printr-un act de indreptare a erorii materiale.
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Procedura de corectare a erorilor in actul administrativ fiscal. Tot ce trebuie stiut":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Factura inregistrata de doua ori. Corectie decont TVACorectarea erorilor materiale din deconturile de TVA. Studiu de cazCORECTARE ERORI. Ce documente sunt necesare?Bon fiscal. Cum procedam la anularea bonului si ce documente intocmim?Corectare factura pentru prestare servicii. Se aplica regimul special de scutire?Ultimele articole
Corectarea sau anularea inregistrarii unei operatiuni dupa emiterea bonului fiscalImplicatii TVA pentru facturile neinregistrate in contabilitateCorectarea erorilor contabile. Chitante dintr-un an precedent inchis, predate cu intarziereCORECTARE ERORI de calcul TVA deductibila si TVA colectataBon fiscal emis de 3 ori pe casa de marcat. Cum se poate corecta eroarea fara riscuri in cazul unui control?
Mai multe articole despre corectare erori
Articole similare
Sistemul de TVA la incasare. Determinarea cifrei de afaceri de 2.250.000 leiNoi prevederi ANAF privin solutionarea contestatiilorSuspendarea inspectiei fiscale: Ce modalitati si conditii de aplicare a procedurii exista?Atentie la Ordinul ANAF 2906/2014Controlul antifrauda si consecintele acestuiaUltimele articole
Anulare accesorii conform OUG nr. 69/2020. Posibilitatea de acordare a amnistiei fiscale in cazul unei inspectii fiscale in cursOUG 69/2020: Facilitati fiscale pentru contribuabili. Bonificatii. Prorogare termeneImpozit profit si TVA. Control Fisc: Declararea sumelor suplimentare din anii precedentiPrecizari de la ANAF: Acordarea bonificatiilor pentru persoanele care isi achita obligatiile fiscale pana pe 15 decembrieOMFP 2800/2017: Anularea penalitatilor de intarziere in cazul celor care opteaza pentru plata defalcata TVA
Mai multe articole despre act administrativ fiscal
Articole similare
MFP extinde sfera de acordare a esalonarii la plata
Mai multe articole despre OG nr. 29/2011

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"