Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Redam mai jos noul Proiect Hotarare pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin HG 1/2016.
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Articol unic
Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1/2016, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 22 din 13 ianuarie 2016, se modifica dupa cum urmeaza:
1. La titlul VIII "Accize si alte taxe speciale", pct. 154, alineatele (2) si (4) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(2) In aplicarea prevederilor art. 426 alin. (5) din Codul fiscal, operatorii economici care comercializeaza substante utilizate pentru marcarea si colorarea pacurii si a produselor asimilate acesteia din punct de vedere al nivelului accizelor si se inregistreaza la autoritatea vamala teritoriala.
Inregistrarea se face pe baza cererii, autoritatea vamala teritoriala inregistreaza cererea in registrul special creat in acest scop, daca au fost prezentate documentele prevazute la alin. (4).
(...)
(4) Operatorii economici care comercializeaza substante utilizate pentru marcarea si colorarea pacurii si a produselor asimilate acesteia din punct de vedere al nivelului accizelor pot livra substantele utilizate pentru marcare si colorare dupa inregistrarea la autoritatea vamala conform alin. (2). Autoritatea vamala teritoriala inregistreaza operatorii economici comercianti daca prezinta un certificat de analiza, emis de producator sau emis de un laborator acreditat in Romania sau in alt stat membru al Uniunii Europene, conform standardului ISO 17025, prin acre se atesta ca substantele comercializate corespund conditiilor prevazute la art. 426 alin. (1) din Codul fiscal, in ceea ce priveste marcatorul si conditiilor prevazute la alin. (1), in ceea ce priveste colorantul".
2. Anexa nr. 33.
Proiectul integral aici.
Autor: Ioana Andreea Pavel
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Proiect Hotarare pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin HG 1/2016":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Proiect de hotarare MFP: Cum se schimba regulile privind casele de marcat?Proiect de modificare a Normelor de aplicare a Codului fiscal: inregistrarea TVAProiect MFP: societatile cu valori mobiliare admise la tranzactionare aplica Standardele Internationale de Raportare FinanciaraProiect nou pentru investitiile si afacerile care creeaza locuri de muncaMFP propune peste 20 de noi dispozitii pentru a modifica schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea REGIONALAUltimele articole
Noi reglementari privind acordarea biletelor de tratament balnear pentru anul 2021 prin Casa de Pensii (PROIECT HOTARARE MMPS)Hotararea 695/2020 modifica normele de implementare a programului „Prima Casa”MFP: Un nou proiect modifica normele Codului fiscalNou! Vezi ce proiect modifica structura MFP si ANAFMFP: PROIECT HOTARARE pentru OUG nr.64 din 2007 privind datoria publica
Mai multe articole despre proiect hotarare
Articole similare
MODIFICARE NORME OUG 37/2020. Noi prevederi pentru anumite categorii de debitori care solicita suspendarea platii ratelor( Proiect de Hotarare MFP)HG 84 din 2013 modifica normele privind TVA la incasareAnaliza zilei cu Irina Dumitrescu: Proiect pentru modificarea normelor Codului fiscal
Mai multe articole despre modificare norme
Articole similare
Analiza expertului contabil privind reglementarea completa a procedurii de stabilire a rezidentei persoanelor fiziceComunicat ANAF: Se modifica inregistrarea la cerere in scopuri de TVACare sunt declaratiile fiscale cu termen in luna aprilie 2016?TVA la locuinte noi. Cum emitem corect factura?Leasing financiar. Regim TVA. Cheltuieli deductibileUltimele articole
Studiu de caz: Corectarea facturilor dupa inspectia fiscalaIndemnizatii primite pe perioda starii de urgenta/alerta. Cum se declara in Declaratia Unica (formular 212)Ajustare TVA colectata. MONOGRAFIE contabila si tratament fiscalDeclaratia 222. Cine are obligatia completarii si care este termenul limita de depunere in 2021Achizitie intracomunitara de masti de protectie pentru salariati. Firma este scutita de TVA?
Mai multe articole despre codul fiscal
Articole similare
Calendar ANAF: Obligatii fiscale pentru zilele de 12 si 15 martieDeducerea personala. Reguli HG 1/2016 Norme metodologice de aplicare a Codului fiscal 2016Calendar ANAF: Obligatii fiscale pentru zilele de 30 si 31 maiCalendar ANAF: Obligatii fiscale pentru 27 aprilie 2018Calendar ANAF: Obligatii fiscale pentru zilele de 26 si 28 februarieUltimele articole
Tratamentul FISCAL al cheltuielilor cu achizitionarea caselor de marcat, conform Legii 153/2020. Informare ANAFReminder: 28 februarie, termenul limita pentru depunerea Cererii de restituire a accizelorANAF: Obligatii declarative privind schimbarea/mentinerea perioadei fiscale la TVAREMINDER: 15 mai, termenul limita pentru mai multe declaratii si formulareReminder: 25 aprilie, termenul de depunere pentru mai multe declaratii!
Mai multe articole despre hg 1/2016

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"