Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect nou privind Legea resurselor hidrominerale: taxa anuala pentru activitatea de exploatare, 100 euro/ha

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 18 Aug. 2017 Exclusiv
Tags: proiect, resurse, taxe, exploatare resurse

Ministerul Economiei a publicat in dezbatere publica Proiectul privind Legea resurselor Hidrominerale, iar din capitolul Taxe, redevente si tarife pentru resursele hidrominerale rezulta faptul ca taxa anuala pentru activitatea de exploatare va ajunge la 100 euro/hectar.

Se prevede ca taxa anuala pentru activitatea de prospectiune se stabileste la 1 euro/ha, taxa anuala pentru activitatea de explorare la valoarea de 5 euro/ha, iar taxa anuala pentru activitatea de exploatare la 100 euro/ha.
 
Potrivit Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), informeaza Agerpres, valorile taxei anuale care se achita in functie de suprafetele pe care se desfasoara activitatea miniera si modul de plata sunt precizate in art. 44 alin. 2-6 Legea minelor nr. 85/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Astfel, la articolul respectiv se mentioneaza ca taxa anuala pentru activitatea de prospectiune era de 25.000 lei/kmp, iar taxa anuala pentru activitatea de explorare de 100.000 lei/kmp. Aceasta se dubla dupa doi ani si devenea de cinci ori mai mare dupa 4 ani. Taxa anuala pentru activitatea de exploatare se stabilea la 25.000.000 lei/kmp. Cum tarifele sunt exprimate in lei vechi, rezulta ca taxa de prospectiuni era de 2,5 lei, cea pentru explorare de 10 lei, iar pentru activitatea de exploatare de 2.500 de lei (545 de euro la cursul BNR din 17 august).
 
De asemenea, se mentioneaza ca valorile au fost reactualizate prin Hotararea Nr. 350 din 20 mai 2015, astfel: taxa anuala pentru activitatea de prospectiune se stabileste la 341 lei/kmp, taxa anuala pentru activitatea de explorare se stabileste la 1.367 lei/kmp, iar taxa anuala pentru activitatea de exploatare se stabileste la 34.180 lei/kmp (7.460 de euro la cursul BNR din 17 august).
 
Tot la la capitolul privind taxele se mentioneaza faptul ca "Taxele prevazute la alin.(2)-(4) se datoreaza anual si se platesc anticipat pentru anul viitor, la cursul BNR lei - euro stabilit la data platii, pana la data de 31 decembrie a anului in curs".
 
"Cuantumul redeventei cuvenita Bugetului de Stat se stabileste prin legislatia specifica", se mentioneaza in proiect.
 
De asemenea, pentru autorizatiile, avizele, analizele, expertizele si alte acte eliberate de A.N.R.M. in exercitarea atributiilor sale in activitatea de concesionare si reglementare in domeniul explorarii si exploatarii resurselor hidrominerale, aceasta percepe tarife stabilite prin ordin al presedintelui acesteia si publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
Proiectul a fost postat in dezbatere publica pe data de 17 august 2017 pe pagina de internet a Ministerului Economiei, iar propunerile, sugestiile si opiniile privind proiectul de act normativ se primesc in termen de 10 zile de la data publicarii la adresa de e-mail: dezbateri_publice@economie.gov.ro.
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiect nou privind Legea resurselor hidrominerale: taxa anuala pentru activitatea de exploatare, 100 euro/ha":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016