Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se modifica legea societatilor. Noile prevederi aduse de Legea 152/2015

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: legea 152/2015, legea societatilor, dizolvare, lichidare, perioada de intarziere

Saptamana aceasta intra in vigoare prevederile care modifica legea societatilor si care face ca firmele sa poate fi dizolvate din oficiu in situatia in care nu isi depun la timp situatiile financiare anuale si raportarile contabile.


Conform noilor prevederi, daca firmele nu-si depun la timp situatiile financiare anuale si raportarile contabile, vor putea fi dizolvate la cererea oricarei persoane interesate, dar si a Oficiului National al Registrului Comertului.

Va informam pe aceasta cale ca Legea nr. 152/2015 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul inregistrarii in registrul comertului a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 519 din 13 iulie.

Noua lege stabileste ca la cererea oricarei persoane interesate, precum si a ONRC, tribunalul va putea sa pronunte dizolvarea unei societati in cazul in care aceasta nu depune in termen situatiile financiare anuale si, dupa caz, situatiile financiare anuale consolidate, precum si raportarile contabile.

De retinut ca aceasta lichidare, in conditiile de mai sus, se produce numai daca perioada de intarziere depaseste 60 de zile lucratoare.

Conform Legii 152/2015, dizolvarea va putea sa intervina daca firma nu-si depune la unitatile Ministerului Finantelor , la termen, declaratia din care sa rezulte ca n-a desfasurat activitate de la constituire. Se aplica si in acest caz conditia ca perioada de intarziere sa depaseasca 60 de zile lucratoare.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se modifica legea societatilor. Noile prevederi aduse de Legea 152/2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016