Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Atentie! Riscati dizolvarea firmei daca nu depuneti situatiiile financiare pana la 22 octombrie!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Oct. 2015 Exclusiv
Tags: dizolvarea, anaf, registrul comertului, dizolvarea societatii, tribunalul, situatiile financiare

Amintim, prin cele ce urmeaza, ca ANAF a atras recent atentia tuturor contribuabililor din tara care au obligatia depunerii, dar care inca nu si-au depus situatiile financiare anuale la 31.12.2014, conform listelor publicate pe site-ul fiecarei Directii Regionale Finante Publice - DGRFP/AJFP, ca in termen de 15 zile de la emiterea prezentei (din 07.10.2015) sa depuna situatia financiara pentru anul 2014 sau declaratia de inactivitate in forma electronica, in situatia in care societatea nu a desfasurat activitati economice de la infiintare pana la 31.12.2014.


In caz contrar, societatile care nu indeplinesc aceasta obligatie pana la 22 octombrie risca dizolvarea. Va reamintim ca acest lucru este posibil deoarece Legea nr. 152/2015 a adus noi modificari in Legea societatilor comerciale, stabilind ca, la cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, se poate pronunta dizolvarea societatii de catre tribunal daca se depaseste cu mai mult de 60 de zile lucratoare termenul legal pentru depunerea situatiilor financiare anuale sau a declaratiei de inactivitate.

De asemenea, se aminteste in acelasi comunicat citat de Cabinetexpert.ro ca "nerespectarea reglementarilor emise de Ministerul Finantelor Publice cu privire la obligatia de intocmire si depunere la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice a Situatiilor financiare anuale constituie contraventie".

Retineti ca, potrivit Legii 152/2015 "art.237 - (1) La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:

a) societatea nu si-a depus situatiile financiare anuale si, dupa caz situatiile financiare anuale consolidate, precum si raportarile contabile la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, in termenul prevazut de lege, daca perioada de intarziere depaseste 60 de zile lucratoare.

Click aici pentru continuarea articolului!

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Atentie! Riscati dizolvarea firmei daca nu depuneti situatiiile financiare pana la 22 octombrie!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016