Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Facilitatile fiscale cu privire la educatia timpurie sunt suspendate pana la data de 31 decembrie 2021

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Iun. 2021 Exclusiv
Tags: facilitati fiscale, educatia timpurie, impozit pe profit

O microintreprindere, platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor, poate sa acorde salariatilor suma de 1.500 lei pentru cheltuielile pe care salariatii le au cu copiii pentru plata cresei si a gradinitei pana la varsta de 6 ani? De ex. are 1 salariat care are 1 copil cu varsta sub 6 ani. Din ce se deduc cei 1.500 lei care sunt acordati acestui salariat? Se poate scadea din impozitul pe venitul microintreprinderilor?

Raspunsul consultantului fiscal Dana Hristu: 
 

Pana la data de 31 .03.2021, conform art. 25 alin. (4) lit. i 2) din Codul fiscal, scaderea cheltuielilor cu educatia timpurie, in limita a 1.500 lei lunar pentru fiecare copil, se face din impozitul pe profit, iar in cazul in care suma depaseste impozitul pe profit datorat, diferenta poate fi scazuta, in ordine, din impozitul pe salarii retinut de contribuabil pentru angajati, din taxa pe valoarea adaugata datorata sau din accizele datorate.
Asadar, aceasta facilitate putea fi acordata doar platitorilor de impozit pe profit.
 
Pentru microintreprinderi nu exista prevazuta o facilitate similara pentru cheltuielile cu educatie timpurie a copiilor.
 
Conform prevederilor din OUG 19/2021, aplicarea prevederilor art. 25 alin. (4) lit. i1) si i2), art. 76 alin. (4) lit. x) si art. 142 lit. z) din Codul fiscal, care se refera la cheltuielile cu educatia timpurie, se suspenda, incepand cu data de 1 aprilie 2021 si pana la data de 31 decembrie 2021 inclusiv. Pe perioada suspendarii prevazuta la alin. (1), cheltuielile pentru functionarea corespunzatoare a creselor si gradinitelor aflate in administrarea contribuabililor sunt considerate cheltuieli cu deductibilitate limitata de natura celor prevazute la art. 25 alin. (3) lit. b) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, si intra sub incidenta limitei stabilite pentru acestea, de 5% aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Prin urmare, in prezent acordarea facilitatilor fiscale cu privire la educatia timpurie sunt suspendate, pana la data de 31.12.2021.




Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Facilitatile fiscale cu privire la educatia timpurie sunt suspendate pana la data de 31 decembrie 2021":
Rating:

Nota: 3.67 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016