Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

In Formularul 112 au fost adaugate doua creante noi

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Ian. 2014 Exclusiv
Tags: formularul 112, creante fiscale, retinere la sursa, impozit pe venit, bunurile agricole, contributii

In cadrul Formularului 112 au fost adaugate noi modificari astfel ca anul acesta se va tine cont de noul format si de schimbarile aferente, incluse si in anexele amintite mai jos.



In aceasta privinta, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 57/23.01.2014, a fost publicat OMFP 977/2013 si Ordinul ministrului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice nr. 2757/23.12.2013 si ministrului Sanatatii nr. 1580/23.12.2013, privind modificarea Ordinului comun al viceprim-ministrului, ministrului Finantelor Publice, ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si al ministrului Sanatatii nr. 1.045/2.084/793/2012 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a "Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate".

Potrivit acestui act normativ se modifica urmatoarele anexe:

-  1.1 Anexa angajator; 1.2 Anexa asigurat;

-  Anexa 2 Nomenclatorul - Creante fiscale;

-  Anexa 3 Nomenclatorul - Subventii/scutiri/reduceri;

-  Anexa 4 Nomenclatorul - Tip asigurat pentru alte entitati asimilate angajatorului;

-  Anexa 5 Nomenclatorul - Tip asigurat.


In nomenclatorul de creante fiscale, s-au introdus doua creante: randul 38 - Contributia individuala de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele care realizeaza venituri din arendarea bunurilor agricole, in regim de retinere la sursa a impozitului pe venit si randul 39 - Impozit pe veniturile din arendarea bunurilor agricole.

Prevederile ordinului se aplica incepand cu obligatiile declarative aferente lunii urmatoare publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, respectiv obligatiile aferente lunii februarie 2014.

Atentie! Prin exceptie de la aceste precizari, prevederile ordinului se aplica incepand cu 1 ianuarie 2014, pentru veniturile din arendarea bunurilor agricole, in regim de retinere la sursa a impozitului pe venit.

Noul formular 112 se va completa cu ajutorul programului de asistenta care va fi pus la dispozitia contribuabililor gratuit de unitatile fiscale subordonate sau va putea fi descarcat de pe site-ul ANAF, de la adresa www.anaf.ro, meniul Declaratii electronice submeniul Descarcare declaratii.

Formularul 112 se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, conform legii.

Sursa: DGFP Valcea


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "In Formularul 112 au fost adaugate doua creante noi":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016