Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

O noua institutie intra in subordinea MFP: Agentia Nationala pentru Achizitii Publice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Mai. 2015 Exclusiv
Tags: achizitii publice, ministerul finantelor publice, agentia nationala pentru achizitii publice

Conform unui proiect de Ordonanta de Urgenta, publicat recent de Ministerul de Finante, coordonarea si implementarea masurilor Strategiei nationale in domeniul achizitiilor publice vor fi asigurate de Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP), institutie ce urmeaza sa fie creata in subordinea Ministerului Finantelor Publice, conform unui proiect de Ordonanta de Urgenta, publicat miercuri pe site-ul MFP.



Mai multe informatii sunt incluse in nota de fundamentare, citata de Agerpres:

"In conformitate cu reforma functiilor agreata in cadrul Comitetului Inter-ministerial si in cadrul Grupului de lucru cu Comisia Europeana este necesara existenta unei singure structuri stabile si dedicate care sa asigure coordonarea si, ulterior, implementarea masurilor ce vor fi stabilite prin Strategia nationala in domeniul achizitiilor publice. Functionarea acestei structuri trebuie sa fie corelata cu promovarea politicilor guvernamentale pentru indeplinirea obiectivelor Europa 2020 si cu procesul de alocare si utilizare a fondurilor publice, avand in vedere faptul ca politica in domeniul achizitiilor publice trebuie sa fie pentru Romania un instrument pentru crestere economica, dezvoltare si asigurarea unor investitii eficiente si sustenabile".

Prin urmare, asa cum explica aceeasi sursa, in conformitate cu cele agreate cu Comisia Europeana, se propune infiintarea Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP) ca institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Finantelor Publice, finantata integral de la bugetul de stat, prin preluarea atributiilor, activitatii si a personalului de la Agentia Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, de la Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice din cadrul Ministerului Finantelor Publice si de la compartimentele de verificare a achizitiilor publice din cadrul directiilor generale regionale ale finantelor publice.

"Decizia de a infiinta Agentia Nationala pentru Achizitii Publice in subordinea Ministerului Finantelor Publice este solutia agreata cu Comisia Europeana, avand in vedere urmatoarele aspecte: politica in domeniul achizitiilor publice si in special controlul ex-ante in materie reprezinta o parte importanta a procesului de alocare si utilizare a fondurilor publice; dezvoltarea rolului Ministerului Finantelor Publice in prioritizarea investitiilor, in conformitate cu Ordonanta de Urgenta nr. 88/2013, trebuie strans corelata cu dezvoltarea functiilor aferente sistemului de achizitii publice pentru a dezvolta un mecanism unitar care sa asigure eficienta utilizarii banului public; Ministerul Finantelor Publice dispune deja de structuri descentralizate a UCVAP, care asigura realizarea functiilor la nivel teritorial; avand in vedere atributiile Ministerului Finantelor Publice in avizarea celorlalte politici sectoriale, se va asigura corelarea politicii in domeniul achizitiilor publice cu obiectivele Europa 2020", se mentioneaza in Nota de fundamentare.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "O noua institutie intra in subordinea MFP: Agentia Nationala pentru Achizitii Publice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016