Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noutati in legea achizitiilor publice. E nevoie de transparenta inainte si dupa procedura!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Sep. 2015 Exclusiv
Tags: achizitii publice, legislatie, dna, alocari, plati, freedom house, dna

La 24-25 august a avut loc o dezbatere organizata de Freedom House si EFOR in ce priveste proiectele noilor legi referitoare la achizitii. De data aceasta a fost adusa in discutie si reglementarea perioadei de dinainte si de dupa desfasurarea procedurii de achitizie.


Astfel, la momentul prezent, exista goluri in aceasta privinta. In concret, reprezentantul DNA,  procurorul Marius Bulancea, citat de FreedomHouse (freedomhouse.ro) considera ca "perioada de dinaintea derularii procedurii - care tine mai ales de oportunitatea unei achizitii publice - si de dupa atribuirea contractului - care tne de executarea lucrarilor si efectuarea platilor" e foarte putin reglementata.

Se pune astfel problema modului in care o autoritate contractanta decide realizarea unei achizitii publice anume si "de ce o autoritate centrala decide finantarea unei autoritati locale (alocarea de fonduri de la centru catre bugetele locale) si nu a alteia pentru realizarea unei achizitii", asa cum scrie aceeasi sursa.

Se discuta, asadar, si despre necesitatea implementarii unor CRITERII EXACTE care stabilesc modul in care se fac aceste alocari sau platile lucrarilor in timpul executiei.

DNA considera ca exista multe situatii in care, potrivit Freedom House, "mituitorii au castigat corect proceduri de achitizie publica si, ulterior, mai ales in sfera lucrarilor, in timpul executiei, au dat mita pentru a garanta plata la timp a lucrarilor efectuate".

Iata care sunt propunerile pe care Freedom House Romania si Expert Forum le-au inaintat reprezentantilor guvernului >>> Cititi continuarea aici.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noutati in legea achizitiilor publice. E nevoie de transparenta inainte si dupa procedura!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016