Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ai rata la credit in euro? Vezi cum poti minimiza suma de plata!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Iul. 2011
Tags: credite euro, banci, debitori, schimb valutar

Cei care incearca sa isi plateasca ratele la credit si trebuie sa plateasca in euro pot iesi in pierdere sau in castig. Debitorii in valuta au numai de castigat daca isi platesc ratele la cel mai ...


Cei care incearca sa isi plateasca ratele la credit si trebuie sa plateasca in euro pot iesi in pierdere sau in castig. Debitorii in valuta au numai de castigat daca isi platesc ratele la cel mai avantajos curs al pietei si pot ajunge, la sfarsit de an, la o economie de cateva sute de lei, chiar daca, in general, diferenta dintre cel mai bun si cel mai slab curs lei/euro de pe piata este de 6-7 bani.

In schimb, romanii care incaseaza venituri in lei si au credite in valuta vor iesi in fiecare luna in pierdere atunci cand sumele in euro sunt cumparate de la banca la care s-a contractat imprumutul. Cele mai multe credite in moneda straina facute de romani sunt in euro sau franci elvetieni.

Prin comparatie, la cotatia oficiala de 4,2272 lei/euro a zilei de ieri, cele mai avantajoase cursuri ale caselor de schimb erau de 4,235 lei pentru un euro la vanzare, dupa anuntarea cursului oficial de catre Banca Nationala a Romaniei.

Diferentele de bani de la sfarsitul anului ajung si pana la cateva sute de lei atunci cand nu se mai tine cont de curs si plata se face in orice moment, sau cand banca retrage automat suma din contul celui care a facut imprumutul.

O solutie o reprezinta insa plata dupa ce a fost identificat cel mai avantajos curs, fapt care presupune urmarirea indeaproape a fluctuatiilor de schimb valutar. In cazul in care schimbul valutar se face in afara bancilor, la casele de schimb, se recomanda si solicitarea unui bon fiscal pentru a avea o dovada ca banii au fost schimbati in acel punct, in cazul obtinerii unor bancnote false.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ai rata la credit in euro? Vezi cum poti minimiza suma de plata!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016