Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

dr. Radu BufanFinele semenstrului I anunta sfarsitul asa-zisei cote unice, prin propunerea facuta de catre unul din partenerii coalitiei. Aparatorii cotei de 16% invoca in principal efectul ...
dr. Radu Bufan
Finele semenstrului I anunta sfarsitul asa-zisei cote unice, prin propunerea facuta de catre unul din partenerii coalitiei.
Aparatorii cotei de 16% invoca in principal efectul stimulator asupra investitiilor. Daca asa stau lucrurile in ceea ce priveste impozitarea companiilor, ce putem invoca in materia impozitarii persoanelor fizice?
Remarcam ca in Codul nostru fiscal nu exista expressis verbis principiul capacitatii contributive; peste aspectul formal, conform caruia cine castiga mai mult va plati proportional mai mult, trebuie sa recunoastem ca situatia actuala genereaza inechitate si nu contribuie la cresterea coeziunii (solidaritatii) sociale.
Capacitatea contributiva este data de venitul net care este in exces fata de nevoile curente ale persoanei respective, nevoi care, la baza, sunt aproximativ egale. Intr-o tara cu oameni saraci, lovita de criza, o parte din excedent trebuie redistribuit cumva, fie si pe calea impozitelor.
Acesta este pretul ce trebuie sa-l plateasca „elitele“ pentru pacea sociala si nu exista alta alternativa acum, cand multi dintre cei „de jos“ sunt loviti de criza.

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Agenda Fiscala a Contabilului 2025

Manual de politici contabile - Stick USB
Deci, sa vina progresivitatea!

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cheltuieli cu chiria si TVA pentru un spatiu inchiriat. Cum procedam?Telemunca in strainatate. Ce obligatii are angajatorul in acest cazCe a declarat Rovana Plumb despre noua taxa de poluareServicii intocmire declaratii beneficiar din Romania. Cum procedam privind scutirea pentru serviciile aferente exportului?Cat de legala este modificarea Codului fiscalUltimele articole
Intrebari legate de implementarea SAF-T din 2025, pentru firmele care au ca activitate comertulE-Transport 2024: Guvernul a aprobat modificarea OUG 41/2022 privind sanctiunile aplicate in sistemNoi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorAmnistie fiscala 2024. Finantele MODIFCA procedura de anulare a unor obligatii bugetareTichete de masa salariati cu CIM partial. Beneficiaza de aceleasi drepturi ca cei cu CIM normal?Articole similare
Ministrul Agriculturii: In 2-3 zile banii vor intra in conturile fermierilorAjustarea TVA in cazul falimentului, conform Codului fiscalCele mai importante informatii despre Noul Cod Fiscal vor fi discutate in perioada 29 – 31 Ianuarie la Poiana BrasovITM, in control: Amenzi de peste 1 milion de euro pentru munca la negru si alte nereguliDiscount primit de PFA - calculul impozitului pe venitUltimele articole
Neplatitor de TVA? Ghid pentru achizitii din UE, cu accent pe FISCALITATEa TVA-uluiRentrop & Straton implineste 30 de ani! Consilier Taxe si Impozite implineste 30 de ani!Noutati legislative. 5 noutati fiscale privind TVA in 2025E-commerce. Care este documentul prin care se declara incasarile onlineCota TVA cafea. Este de 9% sau de 19% in 2025?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"