Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
dr. Radu BufanFinele semenstrului I anunta sfarsitul asa-zisei cote unice, prin propunerea facuta de catre unul din partenerii coalitiei. Aparatorii cotei de 16% invoca in principal efectul ...
dr. Radu Bufan
Finele semenstrului I anunta sfarsitul asa-zisei cote unice, prin propunerea facuta de catre unul din partenerii coalitiei.
Aparatorii cotei de 16% invoca in principal efectul stimulator asupra investitiilor. Daca asa stau lucrurile in ceea ce priveste impozitarea companiilor, ce putem invoca in materia impozitarii persoanelor fizice?
Remarcam ca in Codul nostru fiscal nu exista expressis verbis principiul capacitatii contributive; peste aspectul formal, conform caruia cine castiga mai mult va plati proportional mai mult, trebuie sa recunoastem ca situatia actuala genereaza inechitate si nu contribuie la cresterea coeziunii (solidaritatii) sociale.
Capacitatea contributiva este data de venitul net care este in exces fata de nevoile curente ale persoanei respective, nevoi care, la baza, sunt aproximativ egale. Intr-o tara cu oameni saraci, lovita de criza, o parte din excedent trebuie redistribuit cumva, fie si pe calea impozitelor.
Acesta este pretul ce trebuie sa-l plateasca „elitele“ pentru pacea sociala si nu exista alta alternativa acum, cand multi dintre cei „de jos“ sunt loviti de criza.
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Deci, sa vina progresivitatea!
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Activitate economica persoana fizica. Obligatia inregistrarii in scopuri de TVAVanzare imobil catre asociati. Intocmire facturi. Regim TVAServicii facturate de PFA. Ce implicatii apar in privinta impozitului pe venit?Analiza zilei: Deducerea serviciilor medicale la calculul impozitului pe salariiSituatiile in care ANAF poate refuza deducerea TVA. OUG 79/2017Ultimele articole
E-Transport 2024: Guvernul a aprobat modificarea OUG 41/2022 privind sanctiunile aplicate in sistemNoi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorAmnistie fiscala 2024. Finantele MODIFCA procedura de anulare a unor obligatii bugetareTichete de masa salariati cu CIM partial. Beneficiaza de aceleasi drepturi ca cei cu CIM normal?Anularea creantelor fiscale prin OUG 107/2024. In ce situatii se acorda facilitatileArticole similare
Fiscul acorda bonificatii contribuabililor care-si platesc impozitul pe profit pana la 25 aprilieAlerta FISCALITATE 11-15 august 2008ANAF: Acte noi cu incidenta fiscala, noi deduceri si Declaratia 088Zoom fiscal: 5 sfaturi pentru un consultant fiscal de succes: Cum sa castigati mai mult in 2017Procedura de conectare a caselor de marcat la ANAF a devenit operationala. Care sunt termenele limita pentru contribuabili?Ultimele articole
Procedura de inregistrare a contractelor de inchiriere va fi modificata incepand cu 2025Reminder! Pana pe 19 decembrie 2024 trebuie depusa D11Declaratia 070. Termen depunere si instructiuni de completareRadiere SRL, PFA, II, IF. Procedura complexa, explicata pas cu pasGrup fiscal. Cine are obligatia de a raspunde la Notificarea de conformare e-TVAAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"