Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 07 Oct. 2011 Exclusiv
Intrebare: In cazul in care gestionarului unei firme cu sediul in afara Bucurestiului i se da o masina in scopul de a aduce personalul (salariatii) firmei la locul de munca si de ai innapoia pe acestia in Bucuresti, aceasta cheltuiala poate fi considerata transport la si de la locul activitatii de personal?
Masina este utilizata numai in acest scop. Ce documentatie ar trebui intocmita pentru deducerea cheltuielii cu combustibililul?
Cheltuiala cu combustibilul si TVA aferenta vor fi deductibile in conditiile prevazute la art 1451 din Codul fiscal si normele metodologice de aplicare. La pct 451 alin 1 lit.f sunt definite vehicule destinate exclusiv pentru transportul personalului la si de la locul de munca si conditiile care trebuie indeplinite, astfel:
„f) vehiculele utilizate exclusiv pentru transportul personalului la si de la locul de desfasurare a activitatii reprezinta vehiculele utilizate de angajator pentru transportul angajatilor in scopul desfasurarii activitatii economice la si de la resedinta acestora/locul convenit de comun acord la sediul angajatorului sau la si de la sediul angajatorului la locul in care se desfasoara efectiv activitatea ori la si de la resedinta angajatilor/locul convenit de comun acord la locul de desfasurare a activitatii, atunci când exista dificultati evidente de a gasi alte mijloace de transport si exista un acord colectiv intre angajator si angajati prin care angajatorul se obliga sa asigure gratuit acest transport;
Prin urmare, pentru deducerea cheltuielii cu combustibilul si TVA aferent, trebuie sa demonstrati ca exista dificultati evidente de a gasi si alte mijloace de transport pentru transportul salariatilor (nu exista tren, transport public, transport in sistem maxi –taxi, etc.).
Totodata trebuie sa existe in contractul colectiv de munca sau in Regulamentul intern prevederi la faptul ca transportul salariatilor la si de la locul de munca va fi efectuat si suportat de catre societate.
In situatia in care conditiile prezentate mai sus sunt indeplinite, administratorul trebuie sa emita o Decizie prin care sa desemneze vehiculul pentru utilizarea exclusiva pentru transportul salariatilor la si de la locul de munca, sa stabileasca persoana care il va utiliza.

SAF-T Ghid de raportare corecta

Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2022
Totodata, persoana care il va utiliza va trebui sa intocmeasca foi de parcurs din care sa reiasa utilizarea exclusiva pentru trasnportul salariatilor la si de la locul de munca.
Atentie, utilizarea mixta (si pentru activitati pentru care nu este acordat drept de deducere), va conduce la nedeductibilitatea cheltuielii cu combustibilul si TVA aferenta si pentru activitatea de trasnport persoane.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "Deducerea combustibilului si TVA aferenta: cand NU se face":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Declaratia privind beneficiarii reali. Ghid pentru completarea formularuluiCine e obligat la plata taxei pentru operatiunile taxabile din RomaniaDiferente intre comertul cu ridicata si comertul en-gros. Ce obligatii are societatea in cazul defasurarii ambelor activitati?Informatii utile: Declaratia 394 pentru luna ianuarie 2012Factura intracomunitara de servicii. Cum facem notele contabile si declararea in D390?Ultimele articole
Luni, 30 ianuarie 2023, este termenul limita pentru depunerea Formularului 394Declaratia 112 in 2023: Noul model de formular va contine si modificarile privind acordarea sumei de 200 lei neimpozabili la salariiEsti specialist in domeniul fiscal-contabil? Cunosti la perfectie legislatia? Rentrop& Straton te asteapta in echipa!Declaratia Unica in 2023: ANAF recomanda ca documentul sa fie depus prin mijloace electronice de transmitere la distantaFormularul 168 se depune la fisc pana pe 31 martie 2023 pentru contractele de locatiune incheiate din 1 ianuarie
Mai multe articole despre TVA
Articole similare
Ce declaratii trebuie sa depunem pana la 25 aprilie inclusivCe declaratii se depun pana la 26 ianuarie 2015?Inregistrare speciala in scop de TVA servicii intracomunitare. Ce obligatii declarative apar?Impozitul pe cladiri datorat la bugetul de stat. Ce aspecte retinem pentru 2014?Zoom fiscal: Aplicarea taxarii inverse in anul 2016Ultimele articole
Luni, 30 ianuarie 2023, este termenul limita pentru depunerea Formularului 394Declaratia 112 in 2023: Noul model de formular va contine si modificarile privind acordarea sumei de 200 lei neimpozabili la salariiPana pe 31 martie 2023 firmele trebuie sa comunice iesirea din sistemul micro si intrarea in regimul impozitului pe profitDeclaratia Unica in 2023: ANAF recomanda ca documentul sa fie depus prin mijloace electronice de transmitere la distantaFirme care acorda indemnizatie de mobilitate. Aceasta are regimul fiscal al diurnei?
Mai multe articole despre codul fiscal
Articole similare
DEDUCERE CHELTUIELI si TVA bonuri fiscale. Ce limitari se aplica?Operatiuni neimpozabile in Romania - regim fiscal TVADeducerea cheltuielilorDEDUCERE CHELTUIELI protocol cu partenerii de afaceri. Cum tratam facturile?Deductibilitate cheltuieli la determinarea impozitului pe profitUltimele articole
Deductibilitate cheltuieli prestari servicii autovehicul. Acordare reducere comerciala 100%Impozit pe profit. Deduceri sponsorizariDeductibilitate cheltuieli. TVA vs. impozit pe profitFormularul 107: Cheltuieli sponsorizare persoane neinregistrate in Registrul unitatilor/entitatilor de cultDiscount primit de PFA - calculul impozitului pe venit
Mai multe articole despre deducere cheltuieli

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA în 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"