Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Indemnizatii pentru absolventii din 2019: Una dintre conditii este sa aiba cel putin 16 ani

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Apr. 2019
Tags: anofm, indemnizatie de somaj, ocuparea fortei de munca

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca anunta ca elevii care vor absolvi in 2019 pot beneficia de indemnizatii de somaj, daca indeplinesc cateva conditii. In primul rand, acestia trebuie sa isi depuna dosarul in termen de 60 de zile de la absolvire.

Asadar, absolventii promotiei 2019 care isi cauta un loc de munca sunt asteptati ca, in 60 de zile de la absolvire, sa se inregistreze in evidentele institutiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispozitie de ANOFM in scopul integrarii acestora pe piata fortei de munca. 

“Precizam ca inregistrarea ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca este o etapa prealabila si obligatorie in vederea obtinerii facilitatilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca”, arata Agentia intr-un comunicat de presa remis luni, 22 aprilie 2019. 

Pe langa indemnizatie, absolventii care se inregistreaza in evidenta ANOFM in raza carora isi au domiciliul  vor beneficia de servicii de informare si consiliere profesionala, mediere a muncii si servicii gratuite de formare profesionala.

Deci, cei care sunt in cautarea unui loc de munca vor trebui sa depuna la agentiile teritoriale urmatoarele documente:
- actul de identitate, in original si copie; 
- actele de studii si de calificare sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii, in original si copie; 
- adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale.

Atentie! ANOFM anunta ca, prin absolvent al unei institutii de invatamant se intelege o persoana care a obtinut o diploma sau un certificat de studii, in cadrul unei institutii de invatamant particulare sau de stat, autorizata sau acreditata, in conditiile legii. Acesta poate sa fie absolvent de studii gimnaziale, speciale, liceale, postliceale sau superioare.

“In cazul absolventilor de liceu, indiferent daca a fost sau nu promovat examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile incepe pe 01 iunie 2019, potrivit prevederilor Ordinului nr. 3.220/19 din februarie 2018 al Ministrului Educatiei Nationale conform caruia „cursurile claselor terminale din invatamantul liceal se incheie in data de 31 mai 2019”, mai arata ANOFM. 

In cazul in care un elev nu a are situatia scolara incheiata la toate materiile, nu se va putea inregistra in evidentele agentiei decat dupa ce promoveaza examenul de corigenta. Apoi, in termen de 60 de zile de la data inscrisa in adeverinta eliberata de institutia de invatamant.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Indemnizatii pentru absolventii din 2019: Una dintre conditii este sa aiba cel putin 16 ani":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016