Atentie contabili!


Modificari importante privind TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

MFP publica un ordin cu noi scutiri TVA in cazul unui acord semnat cu SUA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de InfoTva.ro la 23 Apr. 2012 Exclusiv
Tags: scutire tva, acord sua, modificari codul fiscal, legea nr571/2003

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 264/23.IV.2012 a fost publicat Ordinul pentru modificarea unor ordine ale ministrului finantelor publice.Redam mai jos cateva dintre modificarile aduse de noul ordin publicat in Monitorul Oficial:

In baza prevederilor art. 143 alin. (1) lit. a)-m), alin. (2) si (3), art. 144 indice 1, art. 147 indice 3 alin. (10), precum si art. 152 alin. (7 indice 1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. X din paragraful 1 din Acordul dintre Romania si Statele Unite ale Americii privind statutul fortelor Statelor Unite ale Americii in Romania, semnat la Washington la 30 octombrie 2001, ratificat prin Legea nr. 260/2002, cu completarile ulterioare,

in temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:

Art. I - La instructiunile de aplicare a scutirii de taxa pe valoarea adaugata pentru operatiunile prevazute la art. 143 alin. (1) lit. a)-i), art. 143 alin. (2) si art. 144 indice 1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.222/2006, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.043 din 29 decembrie 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, alineatul (5) al articolului 8 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"(5) Scutirea de taxa pe valoarea adaugata nu se acorda pentru livrarile de bunuri sau prestarile de servicii destinate construirii navelor prevazute la art. 143 alin. (1) lit. h) din Codul fiscak, cu exceptia situatiei in care se aplica alte scutiri prevazute la art. 143 alin. (1) lit. e) din Codul fiscal sau la art. 144 din Codul fiscal. Livrarile de bunuri destinate construirii navelor prevazute la art. 143 lit. h) din Codul fiscal sau pentru orice alt tip de nave pot fi scutite de taxa pe valoarea adaugata, conform orevederilor art. 143 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal, daca livrarea respectiva se incadreaza intr-o masuea de simplificare prevazuta prin ordin al ministrului finantelor publice."
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile in 2021

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile in 2021

Vezi detalii

Cartea Neagra a Controlului Fiscal

Cartea Neagra a Controlului Fiscal

Vezi detalii

Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Vezi detalii
Art. II - Normele privind aplicare scutirii de taxa pe valoarea adaugata prevazute la art. 143 alin. (1) lit. j), j indice 1), k), l) si m) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal si la art. X si XI din Acordul dintre Romania si Statele Unite ale Americii privind statutul fortelor Statelor Unite ale Americii in Romania, semnat la Washington la 30 octombrie 2001, ratificat prin Legea nr. 206/2002, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.389/2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 597 din 24 august 2011, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 2, alineatul (7) va avea urmatorul cuprins:

"(7) In vederea autentificarii certificatelor de scutire:

a) persoanele scutire prevazute la art. 1 alin. (1) si (2) vor solicita avizul in scris privind conditiile de reciprocitate din partea Directiei protocol din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ori de cate ori este cazul;

Gasiti continuarea modificarilor aduse de noul Ordin AICI, cu mentiunea ca documentele pot fi consultate in mod gratuit in Monitorul Oficial timp de zece zile de la publicare.


Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "MFP publica un ordin cu noi scutiri TVA in cazul unui acord semnat cu SUA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate

Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016