Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Microintreprinderea in 2023: Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele pentru a ramane la acest sistem de impozitare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 14 Sep. 2022
Microintreprinderea in 2023: Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele pentru a ramane la acest sistem de impozitare
Tags: og 16/2022, microintreprindere, microintreprindere in 2023

Prevederile O.G. nr. 16/2022 pentru modificarea si completarea Codului fiscal, cu referire la microintreprinderi, sunt valabile de la data de 1 ianuarie 2023. Firmele trebuie sa indeplineasca mai multe conditii pentru a ramane la acest sistem de impozitare de la anul.

Microintreprinderea este definita ca fiind persoana juridica romana care la data de 31 decembrie 2022 va indeplini si urmatoarele conditii (sunt precizate doar ce le noi introduse de actul normativ mentionat anterior) :
- sa realizeze venituri care sa nu depaseasca echivalentu l in lei a 500.000 euro;
- sa realizeze venituri altele decat cele din consultanta si/sau management, in proportie de peste 80% din veniturile totale;
- sa aiba cel putin un salariat;
- sa aiba asociati/actionari care detin peste 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cel mu lt trei persoane juridice romane care se incadreaza sa aplice sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor.

Persoanele juridice care desfasoara activitati corespunzatoare codurilor CAEN care aplicau impozitul specific unor activitati reglementat de

Legea nr.170/2016 (HoReCa) pot opta, pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor, daca intrunesc conditiile precizate anterior, daca nu, vor aplica impozitul pe profit.

Atentie! Firmele nu sunt obligate sa treaca la impozitul micro, chiar daca indeplinesc conditiile obligatorii. Pot opta pentru impozitarea cu 16% a profitului.

Detalii in ACEST articol>>

Sursa: ANAF
 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Microintreprinderea in 2023: Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele pentru a ramane la acest sistem de impozitare":
Rating:

Nota: 3.21 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016