Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Teodorovici: Decizia Comisiei Europene de aprobare a recapitalizarii CEC Bank este una istorica

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 30 Oct. 2019
Tags: recapitalizare, buget de stat 2019, mfp, comisia europeana

Ministrul demis al Finantelor Publice - Eugen Teodorovici - sustine ca decizia Comisiei Europene prin care se atesta faptul ca majorarea capitalului social al CEC Bank S.A. nu reprezinta ajutor de stat este una istorica pentru sectorul financiar-bancar romanesc.

Comisia Europeana a atestat ieri, 29 octombrie a.c., ca recapitalizarea CEC Bank se va face in conditiile pietei si ca, in consecinta, majorarea capitalului social al CEC Bank S.A. cu 940 milioane de lei nu se incadreaza in categoria masurilor de ajutor de stat.

”Dupa decizia promovarii Bursei de Valori Bucuresti la statutul de piata emergenta secundara, decizia Comisiei Europene prin care se atesta faptul ca majorarea capitalului social al CEC Bank ce urmeaza a fi efectuata de catre statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, nu este o masura de ajutor de stat, este o noua decizie istorica pentru sectorul financiar-bancar romanesc, dar si pentru companiile romanesti.

Am sustinut cresterea potentialului CEC Bank S.A, unde statul roman este actionar unic, pentru a da posibilitatea economiei nationale de a avea o sursa de creditare solida. De aceea am promovat majorarea capitalului social cu 940 milioane de lei, pe care i-am prevazut in buget anul acesta, si am pornit in drumul deloc facil de a demonstra Comisiei Europene ca statul roman face o investitie in potentialul de dezvoltare al economiei si nu acorda un ajutor de stat” a declarat Eugen Teodorovici, citat intr-un comunicat remis presei de MFP.

Teodorovici a aratat ca prin majorarea capitalului social al CEC Bank S.A. cu 200 de milioane de euro se urmareste atat sustinerea cresterii intermedierii financiare a CEC Bank, cat si modernizarea infrastructurii tehnologice in linie cu dezvoltarile pietei si a mediului concurential. Astfel, banca devine o institutie mai moderna, mai competitiva pe piata, care sa sustina economia Romaniei, completeaza ministrul demis al Finantelor.

Comisia Europeana, prin Directoratul General Concurenta (DG Competition) a anuntat marti – 29 octombrie ca, dupa o analizare minutioasa a raportului privind “Testul investitorului privat realizat in legatura cu intentia statului roman de a majora capitalul social al CEC Bank SA”, si a Business planului transmise de autoritatile romane, a decis ca majorarea capitalului CEC Bank SA nu este o masura de ajutor de stat. 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Teodorovici: Decizia Comisiei Europene de aprobare a recapitalizarii CEC Bank este una istorica":
Rating:

Nota: 4.9 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016