Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Util: Corectarea formularului 112

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Sep. 2012 Exclusiv
Tags: corectare declaratie, formular, declariatia 112, codul de procedura fiscala, erori

Noul model al formularului 112 se utilizeaza pentru declararea impozitului pe venit si a contributiilor sociale datorate incepand cu obligatiile aferente lunii iulie 2012.


Potrivit noilor reglementari declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate poate fi corectata de contribuabili din proprie initiativa, prin depunerea unei declaratii rectificative in urmatoarele situatii:

- in situatia in care rectificarea declaratiei se realizeaza pentru corectarea unor erori de completare ale angajatorului sau entitatii asimilate angajatorului - se bifeaza cu X caseta "Declaratie rectificativa";

- in cazul in care declaratia se rectifica in urma acordarii unor drepturi banesti in baza unor hotarari judecatoresti definitive si irevocabile se bifeaza cu X caseta "Declaratie rectificativa ca urmare a acordarii unor drepturi banesti in baza unor hotarari judecatoresti definitive si irevocabile";

- cand declaratia se rectifica in urma unei inspectii fiscale se bifeaza cu X Caseta "Declaratie rectificativa ca urmare a unei inspectii fiscale".

Potrivit art. 84 alin. (6) din Codul de Procedura Fiscala, in situatia in care in timpul inspectiei fiscale contribuabilul depune sau corecteaza declaratiile fiscale aferente perioadelor si impozitelor, taxelor contributiilor si altor venituri care fac obiectul inspectiei fiscale, acestea nu vor fi luate in considerare de organul fiscal.

Pentru a nu fi afectate drepturile asiguratilor, potrivit legii, pentru perioadele pentru care organele fiscale au stabilit diferente de contributii sociale, contribuabilii vor depune formularul 112 avand bifata caseta "Declaratie rectificativa ca urmare a unei inspectii fiscale".

Informatiile referitoare la obligatiile fiscale stabilite de inspectia fiscala reprezentand contributii sociale vor fi preluate in evidenta pe platitori in baza deciziilor de impunere intocmite de organele de inspectie fiscala, iar informatiile referitoare la asigurati vor fi preluate din declaratiile 112 depuse de contribuabili.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Util: Corectarea formularului 112":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016