keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Proiect de lege: Retinerea impozitului pentru fiecare unitate in parte

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Dec. 2011 Exclusiv
Tags: retinerea impozitului, impozit venituri pensii, legea nr 273/2006, legea nr 571/2003

Senatul a aprobat proiectul de lege pentru completarea articolului 32 din Legea nr.273/2006 privind finantele publice locale si pentru modificarea art. 70 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal a fost aprobat de Senat. In plus, proiectul a fost prezentat si in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.



Articolul 32 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale reglementeaza modul de defalcare a impozitului pe venit incasat la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale pe raza careia isi desfasoara activitatea platitorii de impozite si taxe, precum si modalitatea de inregistrare a platitorilor de impozit pe venituri din salarii si de virare a acestui impozit.

Potrivit prevederile art. 32 alin. (7) din Legea 273/2006 potrivit carora platitorii au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea astfel incat aceasta sa reflecte impozitul aferent veniturilor fiecarei luni, calculat, retinut si virat, pe fiecare entitate organizata la  alta adresa decat sediul, exista posibilitatea ca la nivelul unui judet unde exista mai multe case de pensii acestea sa se inregistreze fiscal la nivelul administratiei locale finantelor publice si sa achite la administratia finantelor publice locale impozitul pe venituri din pensii retinut de la beneficiarii care isi au domiciliul in raza de competenta a fiecarei case locale de pensii.

In consecinta, se constituite un motiv pentru care este necesara crearea posibilitatii Casei Judetene de Pensii si alte Asigurari Sociale de a stabili impozitul pentru fiecare unitate administrativ-teritoriala in parte si de a achita sumele rezultate la unitatile de trezorerie ale administratiilor publice locale astfel incat Directiile Judetene ale Finantelor Publice sa poata defalca cotele din impozit pentru bugetele unitatilor administrativ-teritoriale. Este astfel necesara si modificarea art. 70 alin. (1) si (9) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal in vederea aplicarii prevederilor propuse.

Redam mai jos forma adoptata de Senat:

Art. I - Articolul 32 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice, publicata  in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 204 din 31 martie 2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza:

"Dupa alineatul (9) al articolului 32 se introduce un nou alineat, alin. (9 prim), care va avea urmatorul cuprins: "(9 prim) Casa Judeteana de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale/Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti, in calitate de platitor de venituri din pensii, retine si vireaza impozitul calculat pentru fiecare unitate administrativ-teritoriala in parte la unitatea de trezorerie a municipiului resedinta de judet/municipiului Bucuresti, astfel incat Directiile
generale ale finantelor publice judetene respectiv a Directiei Generale a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti, sa poata proceda la defalcarea cotelor din impozitul pe veniturile din pensii pentru bugetele unitatilor administrativ-teritoriale".


Art. II. - Articolul 70 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 972/23 decembrie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

Alineatul (1) al articolului 70 se modifica si va avea urmatorul cuprins: "(1) Orice platitor de venituri din pensii are obligatia de a calcula lunar impozitul aferent acestui venit, de a-l retine si a-l vira la unitatea de trezorerie a municipiului resedinta de judet/municipiului Bucuresti, potrivit prezentului articol".

Alineatul (9) al articolului 70 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"(9) Impozitul pe veniturile din pensii se retine de catre Casa Judeteana de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale/Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti si se vireaza la unitatea de trezorerie a municipiului resedinta de judet/municipiului Bucuresti.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016