keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Rata si numarul locurilor de munca vacante pe activitati ale economiei nationale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 26 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: locuri de munca vacante, muncitori calificati, specialisti, statistica

In trimestrul I 2016, cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in administratia publica (3,47%), alte activitati de servicii, respectiv in activitati de spectacole, culturale si recreative (2,50% fiecare in parte).

In industria prelucratoare s-au concentrat peste 25% din numarul total al locurilor de munca vacante (15,0 mii locuri vacante), iar rata a luat valoarea de 1,31%.

Sectorul bugetar a insumat aproape o treime din numarul total al locurilor de munca vacante. Astfel, 8,9 mii locuri vacante se regasesc in administratia publica, 7,7 mii locuri vacante in sanatate si asistenta sociala, respectiv 2,4 mii locuri vacante in invatamant.

La polul opus, cele mai mici valori ale ratei locurilor de munca vacante s-au regasit in industria extractiva (0,41%), urmata de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (0,42%).

Numarul locurilor de munca vacante a inregistrat cele mai reduse valori in tranzactii imobiliare (0,1 mii locuri vacante), respectiv in industria extractiva (0,2 mii locuri vacante).

Trimestrul I 2016 comparativ cu perioadele precedente
Prin comparatie cu trimestrul precedent cea mai semnificativa crestere atat a ratei cat si a numarului locurilor de munca vacante s-a inregistrat in activitatile de constructii (+0,32 puncte procentuale, respectiv +1,1 mii locuri vacante).

La polul opus, cu cea mai relevanta diminuare a ratei locurilor de munca vacante s-au regasit activitatile din agricultura, silvicultura si pescuit (-0,22 puncte procentuale), iar in privinta numarului locurilor de munca vacante, scaderi importante s-au observat in activitatile aferente comertului (-0,8 mii locuri vacante).

Fata de acelasi trimestru al anului anterior, rata locurilor de munca vacante a inregistrat cea mai importanta crestere in sanatate si asistenta sociala (+0,62 puncte procentuale), iar numarul locurilor de munca vacante a cunoscut cresteri semnificative in industria prelucratoare (+2,9 mii locuri vacante), respectiv in sanatate si asistenta sociala (+2,1 mii locuri vacante).

Cea mai semnificativa diminuare atat in ceea ce priveste rata cat si numarul locurilor de munca vacante a fost constatata in activitatile de transport si depozitare (-0,08 puncte procentuale, respectiv -0,1 mii locuri vacante).

Rata si numarul locurilor de munca vacante pe grupe majore de ocupatii
In trimestrul I 2016, cea mai mare cerere de forta de munca salariata exprimata de angajatori atat prin intermediul ratei cat si a locurilor de munca vacante a fost pentru ocupatiile de specialisti in diverse domenii de activitate - grupa majora 2 (1,74%, respectiv 17,1 mii locuri vacante), urmate de cele de muncitori necalificati - grupa majora 9 (1,30%, respectiv 8,1 mii locuri vacante), iar cele mai mici valori au fost inregistrate in ocupatiile de lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit - grupa majora 6 (0,51%, respectiv 0,1 mii locuri vacante).

Trimestrul I 2016 comparativ cu perioadele precedente
Comparativ cu trimestrul precedent, atat in ceea ce priveste rata cat si numarul locurilor de munca vacante cea mai relevanta crestere s-a inregistrat in ocupatiile de muncitori calificati si asimilati - grupa majora 7 (+0,22 puncte procentuale, respectiv +1,6 mii locuri vacante), iar la polul opus, cu cele mai semnificative diminuari s-au regasit ocupatiile de tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic - grupa majora 3 (-0,08 puncte procentuale, respectiv -0,3 mii locuri vacante), urmate de cele de lucratori in domeniul serviciilor - grupa majora 5 (-0,08 puncte procentuale, respectiv -0,2 mii locuri vacante).

Fata de acelasi trimestru al anului anterior in ceea ce priveste rata locurilor de munca vacante, cea mai mare crestere s-a concentrat in randul ocupatiilor de muncitori calificati si asimilati - grupa majora 7 (+0,40 puncte procentuale), iar locurile de munca vacante au cunoscut cea mai semnificativa crestere in randul ocupatiilor de specialisti in diverse domenii de activitate - grupa majora 2 (+3,5 mii locuri vacante).

La polul opus, atat in ceea ce priveste rata cat si numarul locurilor de munca vacante, singura diminuare s-a regasit in randul functionarilor administrativi - grupa majora 4 (-0,09 puncte procentuale, respectiv -0,2 mii locuri vacante)

Sursa: Institutul National de Statistica
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016