keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Perioada starii de alerta a fost prelungita. Ce masuri isi pastreaza valabilitatea in domeniul relatiilor de munca?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 27 Aug. 2021 Exclusiv
Tags: relatii de munca, prelungirea starii de alerta, obligatii pentru angajatori

Prin H.G. nr.826/2021, publicata in Monitorul Oficial nr.767/06.08.2021, a fost prelungita starea de alerta cu inca 30 de zile incepand cu data de 11.08.2021.

Astfel, in aceasta perioada raman valabile masurile privind relatiile de munca dispuse de Legea nr.55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform unui comunicat de presa al Inspectiei Muncii.
 
Una dintre masurile care isi pastreaza valabilitatea in domeniul relatiilor de munca este cea privind posibilitatea angajatorilor de a dispune munca la domiciliu ori in regim de telemunca, acolo unde specificul activitatii permite.
 
„Pe durata starii de alerta, angajatorii dispun munca la domiciliu sau in regim de telemunca, acolo unde specificul activitatii permite, cu respectarea prevederilor Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca.”
 
A doua masura care, in baza Legii 55/2020, isi pastreaza valabilitatea si care deroga de la dispozitiile Codului muncii este cea privind decalarea programului in unitatile cu un numar mai mare de 50 de salariati. Prelungirea starii de alerta presupune si obligatia angajatorilor, indiferent de natura capitalului, de stat sau privat, care au peste 50 de salariati de a organiza programul astfel incat personalul sa fie impartit in grupe care sa inceapa, respectiv sa termine activitatea la o diferenta de cel putin o ora.
 
O alta masura vizeaza contractele si acordurile colective de munca  a caror valabilitate  se prelungeste pe durata starii de alerta, precum si pentru o perioada de 90 de zile de la incetarea acesteia, iar partile au obligatia initierii negocierii colective in termen de 45 de zile de la incetarea starii de alerta.
 
Dispozitiile Legii  55/2020 nu interzic negocierea contractelor si acordurilor colective de munca, acestea pot fi desfasurate de catre organizatiile sindicale reprezentative sau reprezentantii salariatilor si reprezentantii patronatelor cu conditia respectarii restrictiilor privind numarul maxim de persoane care pot participa la adunari/intalniri.


Sursa: ITM
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "Studii de caz"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
Modificari importante privind planul de conturi!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016