keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Studiu de caz: Deducerea TVA in cazul cheltuielilor de protocol

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Iul. 2011
Tags: tva, cheltuieli protocol, deducere tva

Inregistrarea corecta a cheltuielilor de protocol risca sa dea mari batai de cap in cazul in care se doreste deducerea TVA pentru anumite alimente sau bauturi incadrate in aceasta categorie a ...


Inregistrarea corecta a cheltuielilor de protocol risca sa dea mari batai de cap in cazul in care se doreste deducerea TVA pentru anumite alimente sau bauturi incadrate in aceasta categorie a cheltuielilor. Deoarece multe dintre societati intampina aceste situatii concrete, este de dorit sa existe o clarificare cat mai explicita a situatiei date.

Potrivit reglementarilor in vigoare, in ceea ce priveste inregistrarea vinului cu drept de deducere pentru TVA la achizitionare, se precizeaza ca vinul este o bautura alcoolica si poate fi incadrat astfel:


   "Alcool si bauturi alcoolice" art.  206^11 denumit
   "Vinuri" din Codul fiscal."

Astfel, in categoria vinurilor vor fi incluse, in primul rand, vinurile linistite care au fie o concentratie alcoolica mai mare de 1,2% in volum, dar care nu depaseste 15% in volum, fie o concentratie alcoolica mai mare de 15% in volum, dar care nu depaseste 18% in volum.

In al doilea rand, in aceeasi categorie sunt incluse si vinurile spumoase care sunt prezentate in sticle inchise, cu un dop tip "ciuperca", fixat cu ajutorul legaturilor, sau care sunt sub presiune datorata dioxidului de carbon in solutie egala sau mai mare de 3 bari.

Cu toate acestea, deoarece vinurile achizitionate au ca destinatie actiunile de protocol, societatea care le cumpara nu poate exercita dreptul de deducere TVA inscrisa in facturile furnizorilor. Aceasta prevedere este reglementata de art. 145 alin. (5) lit. b) din Codul fiscal care mentioneaza faptul ca nu este deductibila taxa datorata sau achitata pentru achizitiile de bauturi alcoolice si produse din tutun. Acelasi articol aminteste si ca suma TVA este deductibila pentru cumparator numai in situatia in care bunurile respective sunt destinate revanzarii ca atare sau pentru prestarea serviciilor de alimentatie publica.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016