Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Provizioanele pentru neincasarea facturilor au crescut semnificativ

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Iun. 2010
Tags: provizioane, taxe, impozite

Peste 80% dintre companiile care au inregistrat anul trecut profit au constituit in bilantul contabil provizioane semnificative pentru facturile neincasate, acestea crescand exploziv in ...

Peste 80% dintre companiile care au inregistrat anul trecut profit au constituit in bilantul contabil provizioane sem­ni­fi­cative pentru facturile neincasate, aces­tea crescand exploziv in ultimul an, arata o analiza realizata de firma de con­sul­tanta fiscala R&M Audit.

 „Anul trecut, criza a adus modificari majore nu numai in ceea ce priveste legislatia si fiscalitatea, ci si referitor la modul de a actiona al ma­jo­ri­tatii managerilor si actionarilor, care au devenit extrem de atenti si implicati atat in controlul costurilor, cat si in privinta utilizarii tuturor metodelor si ins­tru­men­telor legale ce permit reducerea bazei de im­pozitare si a taxelor“, a declarat intr-un co­municat Mirela Serban, Managing Part­ner la R&M Audit.

De la 1 ianuarie 2006, com­paniile au dreptul la deducerea pro­vi­zioanelor cons­ti­tuite in limita a 30% din valoarea fac­tu­rilor neincasate, daca sunt inde­plinite mai multe conditii, printre care inregistrarea creantelor dupa 1 ia­nua­rie 2004 sau in­clu­de­­­rea acestora in veniturile impozabile.

Pen­tru creantele in­re­gistrate dupa 1 ia­nua­rie 2007 se pot constitui provizioane in limita unui pro­cent de 100% din va­loa­rea facturilor ne­in­ca­sate, in functie de mai multi factori, prin­tre care includerea cre­an­tei in ve­ni­tu­ri­le impozabile.

In cazul in­ca­sarii creantei, diminuarea sau anularea provizioanelor se realizeaza prin trecerea pe venituri, proportional cu valoarea incasata.

Sursa Financiarul 02/06/2010

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Provizioanele pentru neincasarea facturilor au crescut semnificativ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016