Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In contextul prevederilor art. 296^32 de la capitolul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, va facem cunoscute urmatoarele aspecte:
Persoanele care nu realizeaza intr-un an fiscal venituri de natura celor mentionate la cap. I - III de la titlul IX2 din Codul fiscal (adica venituri de natura salariala, pensii mai mari de 740 lei, venituri din activitati independente si agricole, alte venituri), venituri sub forma indemnizatiilor de somaj, precum si venituri din pensii mai mici de 740 lei si nu se incadreaza in categoriile de persoane carebeneficiaza de asigurarea de sanatate fara plata contributiei, pentru a dobandi calitatea de asigurat, au obligatia platii contributiei individuale lunare de asigurari sociale de sanatate.
Asadar, persoanele fizice care nu realizeaza venituri, pentru a dobandi calitatea de asigurat, au obligatia platii contributiei individuale lunare de asigurari sociale de sanatate.
Baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate o reprezinta valoarea salariului minim brut pe tara.
Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este stabilit la 700 lei lunar, incepand cu data de 1 ianuarie 2012, potrivit Hotararii de Guvern nr. 1225/2011.
Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate se efectueaza lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza contributia.
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Contributiile sociale datorate de persoanele fizice se achita la unitatile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale in raza carora sunt luati in administrare contribuabilii (organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla adresa unde isi au domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuiesc efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu), in conturi de venituri bugetare distincte, codificate cu codul de identificare fiscala al contribuabililor.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Se apropie termenul-limita stabilit pentru unele declaratii la 27 ianuarie 2014Ce obligatii fiscale trebuie platite pana pe 25 februarieBuletin acte normative importante: Noutati legislative 04 - 08.01.2016Studiu de caz: Calcul plafon de scutire pentru TVA12 zile pana la depunerea Declaratiei 224Ultimele articole
Declaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completareSocietate infiintata in anul 2023. Cum se calculeaza plafonul TVA de 300.000 leiA fost publicat modelul de cerere necesar persoanelor care vor sa recupereze taxa speciala pentru autoturisme si autovehiculePrin OUG 93/2022 vor fi restituite contribuabililor sumele achitate privind anumite taxe pentru autoturisme si autovehiculeColectare TVA in cazul despagubirilor incasateArticole similare
Ce declaratii depunem pana la 25, respectiv 29 mai?Platile anticipate aferente trimestrului III 2017 au termen la 25 septembrieControale antifrauda. Prejudiciu de peste 3 milioane de lei cauzat bugetului de stat in domeniul constructiiDocumentele justificative in contabilitate. Ce trebuie sa cuprinda si cum se corecteazaCesiune parti sociale. Ce tratament fiscal se aplica?Ultimele articole
Microintreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele la 31 decembrie 2024Controale ANAF: 1,96 milioane lei sume stabilite suplimentar in luna decembrie 2024Emitere bon fiscal catre PERSOANE FIZICE. Este obligatorie si factura?In ce conditii poti trece de la impozit pe profit la impozit micro in 2025E-Factura in 2025: De la 1 ianuarie 2025 sistemul este obligatoriu in relatia B2CArticole similare
VENITURI din investitii in anul 2020. Impozit pe venit. Contributii socialeRectificarea D101. Societatile comerciale trebuie sa indeplineasca doua conditii in acest cazAplicarea taxarii inverse in situatia declararii insolventeiOG 4/2017. Plata contributii. Ce prevederi se aplica? Model declaratieDeclaratii cu termen-limita la 25 august 2014. Ce obligatii avem de indeplinit?Ultimele articole
Declaratia Unica in 2025. Principalele modificari fata de vechiul formularPlatitor de impozit pe profit cu 1 ianuarie 2023. Poate trece la impozitarea micro din 2025?PFA care a estimat alte VENITURI pentru 2024. In ce conditii se depune Declaratia Unica rectificativaMicrointreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele la 31 decembrie 2024Cum se face trecerea de la TVA trimestrial la TVA lunar in 2025Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"