Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

In contextul prevederilor art. 296^32 de la capitolul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, va facem cunoscute urmatoarele aspecte:
Persoanele care nu realizeaza intr-un an fiscal venituri de natura celor mentionate la cap. I - III de la titlul IX2 din Codul fiscal (adica venituri de natura salariala, pensii mai mari de 740 lei, venituri din activitati independente si agricole, alte venituri), venituri sub forma indemnizatiilor de somaj, precum si venituri din pensii mai mici de 740 lei si nu se incadreaza in categoriile de persoane carebeneficiaza de asigurarea de sanatate fara plata contributiei, pentru a dobandi calitatea de asigurat, au obligatia platii contributiei individuale lunare de asigurari sociale de sanatate.
Asadar, persoanele fizice care nu realizeaza venituri, pentru a dobandi calitatea de asigurat, au obligatia platii contributiei individuale lunare de asigurari sociale de sanatate.
Baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate o reprezinta valoarea salariului minim brut pe tara.
Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este stabilit la 700 lei lunar, incepand cu data de 1 ianuarie 2012, potrivit Hotararii de Guvern nr. 1225/2011.
Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate se efectueaza lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza contributia.

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025

Examen Consultant Fiscal 2025
Contributiile sociale datorate de persoanele fizice se achita la unitatile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale in raza carora sunt luati in administrare contribuabilii (organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla adresa unde isi au domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuiesc efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu), in conturi de venituri bugetare distincte, codificate cu codul de identificare fiscala al contribuabililor.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cum se efectueaza inregistrarea contractelor de prestari servicii cu prestatori persoane juridice sau fizice straine nerezidente? - publicat in noiembrie 2007Masuri de simplificare la aplicarea TVARedirectionarea a 2 la suta din impozit pana la 25 maiServicii transport pe teritoriul comunitar. Beneficiar din Romania. Tratament TVAProcedura LICUltimele articole
Societate infiintata in anul 2023. Cum se calculeaza plafonul TVA de 300.000 leiA fost publicat modelul de cerere necesar persoanelor care vor sa recupereze taxa speciala pentru autoturisme si autovehiculePrin OUG 93/2022 vor fi restituite contribuabililor sumele achitate privind anumite taxe pentru autoturisme si autovehiculeColectare TVA in cazul despagubirilor incasateInregistrarea sumelor incasate fara facturare. Bonuri fiscale. Baza legalaArticole similare
In atentia societatilor: Finalizarea si consecintele inspectiei fiscaleAchizitie autocamion din UE. Regim TVA. Plata in numerarDictionar fiscal: Termeni fiscali folositi de economistiInformatii actualizate privind Spatiul Virtual PrivatAchizitie spatiu pe firma si factura cu TVA. Cum poate firma sa vanda mai departe cu TVA?Ultimele articole
Contractul de inchiriere. 5 intrebari si raspunsuri utile persoanelor fiziceTVA imobiliare. Ce cota TVA trebuie aplicata la vanzarea imobilelor catre PERSOANE FIZICEDeclaratia 394. Cum trebuie completata D394 pentru a evita dublarea TVAFacturile de avans. Cota de TVA va fi de 9% sau de 19%Achizitie intracomunitara. Cand devine platitoare de TVA firma din RomaniaArticole similare
Proiect nou privind vectorul fiscal si doua formulareTratamentul fiscal al compensatiei datoriilor. Prestari servicii intre societatiNoile formulare pentru impozitarea din oficiu a celor care nu isi declara VENITURIleModificari Codul fiscal pe capitole! Ce pregateste din toamna GuvernulVENITURI din dividende care depasesc plafonul de 12 salarii minime, CASS declarat in 2022. Mai trebuie depusa D212 si in 2023?Ultimele articole
Achizitii mari, plati mici: cum sa cumperi in rate la Carrefour fara sa-ti afectezi bugetul?Declaratia Unica. Cand se depune si cand NU, in cazul persoanelor fizice care obtin VENITURI din chiriiPiata muncii si impactul TVA asupra salariilor si beneficiilor Impozit VENITURI din pensii. MODIFICARI importante aduse de OUG 11/2025Impozit dividende. TOT ce trebuie sa stii despre impozitul pe dividende in 2025
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"