Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF a colectat venituri bugetare colectate in suma de 23,10 miliarde de lei. Prioritatea Agentiei: rambursarea sumelor cuvenite din TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 19 Iul. 2019
Tags: restituire tva, colectare tva, anaf

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta ca pentru luna iunie a acestui an a fost indeplinit programul de colectare stabilit de legile bugetare anuale, incasand venituri in suma totala de 23,10 miliarde de lei. Printre prioritatile Agentiei s-ar numara rambursarea sumelor cuvenite din TVA, transmit reprezentantii institutiei.

“In luna iunie a.c., Agentia Nationala de Administrare Fiscala a colectat venituri bugetare in suma de 23,10 miliarde de lei si s-a indeplinit programul de colectare stabilit prin legile bugetare anuale, respectiv Legea bugetului de stat nr. 50/2019 si Legea bugetului asigurarilor sociale de stat nr. 47/2019. Fata de aceeasi luna a anului trecut, suma colectara a fost mai mare cu 4 miliarde de lei (+21 1%)”, se arata intr-un comunicat remis de Agentie.. 

Cat priveste restituirea TVA-ului catre contribuabili, in luna iunie a.c. , a fost restituita in total suma de 1,20 miliarde de lei, in timp ce in tot semestrul I 2019 TVA restituita a totalizat 9,20 miliarde de lei. TVA restituita a fost cu 395,37 milioane de lei mai mult fata de perioada similara a anului trecut. 

Citeste si:

Restituire TVA prin sistemul Tax Free. Monografie contabila >>

“Obiectivul ANAF este de a asigura veniturile statului prin cresterea gradului de colectare, iar printre prioritati se numara rambursarea sumelor cuvenite din TVA, necesare dezvoltarii activitatii mediului de afaceri”, mai transmite sursa citata.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF a colectat venituri bugetare colectate in suma de 23,10 miliarde de lei. Prioritatea Agentiei: rambursarea sumelor cuvenite din TVA":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016