keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Corectie decont TVA. Cum procedam si care sunt implicatiile fiscale?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Apr. 2016 Exclusiv
Tags: corectie decont tva, codul fiscal, anaf, regularizare tva, declaratia 300

In cele ce urmeaza, avem situatia in care in Declaratia 300 depusa in luna aprilie 2016, pentru trimestrul I 2016 la randul 9 au fost cuprinse atat facturile emise in trimestrul I 2016 cu cota de 20%, cat si facturile emise in anul 2015 cu cota 24%, dar incasate in anul 2016, societatea aplicand regimul TVA la incasare.


Decontul a fost validat pe site-ul ASNAF, dar cu atentionari. Totalurile: TVA colectat (rand 17) si taxa dedusa (rand 32) sunt corecte.

De asemenea, este corecta si suma declarata la TVA de plata. Stabilim astfel daca mai este necesara corectarea decontului avand in vedere ca facturile au fost emise in 2015 cu cota 24%, dar incasate in anul 2016. In plus, stabilim daca trebuie declarate la regularizari (rand 16).

In opinia mea, avand in vedere ca soldurile sunt corecte, nu este necesar sa corectati decontul. Daca totusi doriti sa corectati, urmati intructiunile Ordinului ANAF 3604/2015.

Ordinul ANAF nr. 3604/2015 - aprobarea Instructiunilor de corectare a erorilor materiale din deconturile de TVA „Instructiuni de corectare a erorilor materiale din deconturile de taxa pe valoarea adaugata

3. Prin prezentele instructiuni pot fi corectate erori materiale de tipul:
a) erori de transcriere, cum sunt: preluarea eronata a sumelor din jurnale; inversarea unor cifre din sumele trecute in decont; preluarea eronata a datelor din decontul perioadei fiscale anterioare (de exemplu: declararea eronata a soldului de plata din decontul perioadei fiscale anterioare) etc.;
b) inregistrarea in decont a diferentelor de taxa pe valoarea adaugata de plata, constatate de organele de control, in alte randuri decat cele stabilite prin reglementarile legale in materie;

c) erori provenind din inscrierea in decontul de taxa pe valoarea adaugata a sumelor solicitate la rambursare in perioada anterioara."


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Olguta Crevelescu - Expert Contabil

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016