keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Factura inregistrata de doua ori. Corectie decont TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Apr. 2020 Exclusiv
Tags: decont tva, facturi, corectare erori

Specialistul Olga Crevelescu - consultant fiscal - ne arata cum se face corectarea erorilor materiale din deconturile de taxa pe valoarea adaugata, potrivit instructiunilor aprobate prin Ordinul 3604/2015.

In formularea explicatiilor, specialistul nostru pleaca de la urmatoarea situatie:

"Pentru trimestrul IV s-a transmis decontul de TVA cu urmatoarele sume: livrari cu 99.000 lei ,18.810 lei achizitii cu 96.000 lei, 18.240 lei, rezultand TVA de plata de 570 lei. S-a constatat ca s-au dublat doua facturi si ca suma corecta pentru livrari este 95.000 lei 18.050 lei, rezultand astfel TVA de recuperat 190 lei. S-a depus la ANAF dosarul pentru corectie. Cum este corect sa se procedeze, se face regularizarea in minus la rand 16 cu diferenta de (-4000) (-760) si se trece la rand 39 suma din decontul precedent de 570 lei, sau exista o alta solutie?"
 

Raspunsul specialistului


Conform pct. 11 alin. (1) din Instructiunile de corectare a erorilor materiale din deconturile de taxa pe valoarea adaugata aprobate prin Ordinul 3604/2015, in situatia in care, in urma corectarii erorilor, rezulta o suma negativa de taxa pe valoarea adaugata, persoana impozabila o va prelua in decontul perioadei fiscale urmatoare comunicarii deciziei de corectare, la sectiunea "Regularizari", randul "Soldul sumei negative a taxei pe valoarea adaugata reportata din perioada precedenta, pentru care nu s-a solicitat rambursare".
 
S-a mentionat ca dupa efectuarea corectiilor a rezultat TVA de recuperat 190 lei, deci in sectiunea "Regularizari" (prevazuta la finalul decontului de TVA , nu la randurile de regularizari) se va inscrie suma de 190 lei la randul "Soldul sumei negative a taxei pe valoarea adaugata reportata din perioada precedenta, pentru care nu s-a solicitat rambursare".
 
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016