Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comision contract de mandate. Declaram si depunem Formularul 300?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Dec. 2013 Exclusiv
Tags: formulare impozite, comision contract mandat, decont tva, declaratia 300, livrare intracomunitara

Analizam mai jos cazul unei companii care a incheiat un contract de mandat pentru o livrare intracomunitara cu una din filialele sale, care are personalitate juridica. Filiala este producatorul marfii, factura externa se face de la producator la partenerul extern care are cod valid de TVA.


Pentru activitatea desfasurata de firma se factureaza comision la filiala. Acest comision a fost facturat fara TVA aplicand caracterul livarii intracomunitare.

Vom stabili astfel daca s-a procedat corect, precum si la ce rand din decontul 300 se inscrie suma si daca va trebui depus acest formular.

Consideram ca societatea presteaza un serviciu de intermediere a livrarii intracomunitare, in urma caruia percepe un comision.

Deducem ca filiala este din UE si are un cod valid de TVA.

In situatia expusa mai sus, consideram ca ati efectuat o prestare de servicii intracomunitare, care are locul acolo unde beneficiarul este stabilit (respectiv in UE), conform art. 133 alin. (2) din Codul fiscal. In aceste conditii, factura se va emite fara TVA, se va raporta din Decontul de TVA la rd 3,3,1 dar si in Declaratia 390 - ca operatiune cu cod P - prestare de servicii intracomunitara.

In cazul in care filiala dvs. nu este dintr-un stat membru UE, atunci pentru a factura fara TVA trebuie sa demonstrati ca aceasta este o persoana impozabila (cu un cod atribuit de autoritatile din statul respectiv, statut, certificat de rezidenta fiscala etc.). In acest caz, locul serviciului este tot la beneficiar. In acest caz se declara in Decontul de TVA numai la randul 3, nu si la3.1. Operatiunea nu se declara in Declaratia 390.

Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comision contract de mandate. Declaram si depunem Formularul 300?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016