keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Cele mai multe firme active in 2010 prestau servicii. Cele mai mari afaceri s-au obtinut in comert

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Nov. 2011
Tags: prestari servicii, comert

Cele mai multe intreprinderi active anul trecut, respectiv 185.381, erau din domeniul serviciilor, iar cele mai putine, 49.348, din industrie, in timp ce cea mai mare cifra de afaceri a fost inregistrata de companiile cu activitati in comert, de 356,8 miliarde lei, potrivit datelor INS.

 

Anul trecut, erau active in Romania 470.080 de intreprinderi, in scadere cu 9,5% fata de 2009, din care 39,4% prestau servicii, 38,7% comert, 11,4% aveau activitati in industrie si 10,5% in constructii, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

In ceea ce priveste cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost detinuta de intreprinderile cu activitate principala de comert (39,5%), in timp ce la polul opus s-au situat firmele din constructii, cu doar 8,1% (72,8 miliarde lei). Totodata, locul doi si trei sunt ocupate de industrie, cu 35,6% (322,2 miliarde lei), si de servicii, cu 16,8% (152 miliarde lei).

In anul 2010, numarul mediu de salariati a scazut cu 6% fata de anul 2009. Intreprinderile din industrie au detinut cea mai mare pondere in ceea ce priveste numarul mediu de salariati, de 36,1% (1,34 milioane), urmate de cele din servicii, de 30,7% (1,14 milioane). Marimea medie a unei intreprinderi din industrie a fost de circa 25 de salariati, in timp ce in comert a fost de circa 5 salariati.

Valoarea adaugata bruta la costul factorilor a fost obtinuta in 2010, in proportie de 41,5% in industrie, 9,8% in constructii, 18,2% in comert si 30,5% in servicii.

Structura investitiilor in cadrul sectoarelor se prezinta astfel: industrie 44,9% (41,3 miliarde lei), constructii 14% (12,86 miliarde lei), comert 13,9% (12,85 miliarde lei), iar servicii 27,2% (25 miliarde lei).

Rezultatul brut al exercitiului (profit) a inregistrat valori pozitive in industrie (6 miliarde lei), constructii (un miliard lei) si comert (248 milioane lei), sectorul servicii fiind singurul care a inregistrat valori negative (-1,56 miliarde lei).

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016