Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Cele mai multe intreprinderi active anul trecut, respectiv 185.381, erau din domeniul serviciilor, iar cele mai putine, 49.348, din industrie, in timp ce cea mai mare cifra de afaceri a fost inregistrata de companiile cu activitati in comert, de 356,8 miliarde lei, potrivit datelor INS.
Anul trecut, erau active in Romania 470.080 de intreprinderi, in scadere cu 9,5% fata de 2009, din care 39,4% prestau servicii, 38,7% comert, 11,4% aveau activitati in industrie si 10,5% in constructii, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).
In ceea ce priveste cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost detinuta de intreprinderile cu activitate principala de comert (39,5%), in timp ce la polul opus s-au situat firmele din constructii, cu doar 8,1% (72,8 miliarde lei). Totodata, locul doi si trei sunt ocupate de industrie, cu 35,6% (322,2 miliarde lei), si de servicii, cu 16,8% (152 miliarde lei).
In anul 2010, numarul mediu de salariati a scazut cu 6% fata de anul 2009. Intreprinderile din industrie au detinut cea mai mare pondere in ceea ce priveste numarul mediu de salariati, de 36,1% (1,34 milioane), urmate de cele din servicii, de 30,7% (1,14 milioane). Marimea medie a unei intreprinderi din industrie a fost de circa 25 de salariati, in timp ce in comert a fost de circa 5 salariati.
Valoarea adaugata bruta la costul factorilor a fost obtinuta in 2010, in proportie de 41,5% in industrie, 9,8% in constructii, 18,2% in comert si 30,5% in servicii.

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025

Examen Consultant Fiscal 2025

Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Structura investitiilor in cadrul sectoarelor se prezinta astfel: industrie 44,9% (41,3 miliarde lei), constructii 14% (12,86 miliarde lei), comert 13,9% (12,85 miliarde lei), iar servicii 27,2% (25 miliarde lei).
Rezultatul brut al exercitiului (profit) a inregistrat valori pozitive in industrie (6 miliarde lei), constructii (un miliard lei) si comert (248 milioane lei), sectorul servicii fiind singurul care a inregistrat valori negative (-1,56 miliarde lei).

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Zoom fiscal: Principalele modificari aduse formularului 088Ce operatiuni sunt scutite de taxa in interiorul tariiPRESTARI SERVICII in schimbul unei livrari de bunuri. TVA. Inregistrari contabilePRESTARI SERVICII pentru beneficiar stabilit pe teritoriul comunitar. Ce implicatii fiscale apar?Locul prestarii serviciilor de consultanta. Cum procedam privind intocmirea facturii?Ultimele articole
Control ANAF in sem. II 2024. Deficiente descoperite pe linia combaterii evaziunii fiscaleLeasing financiar autoturism. Monografie contabila pentru ajustarea de TVAFacturi netrimise prin E-Factura. Care este tratamentul fiscal pentru impozitul pe profit si TVAServiciile externe, responsabile cu activitatile de prevenire si protectie, verificate de Inspectia MunciiDepunere situatii financiare. Firmele care nu desfasoara activitate economica mai depun bilantul?Articole similare
Iunie 2009 - Obligatii fiscale - Termen de declarare si plataCompletarea Declaratiei 390: COMERT cu imbracaminte online - companie platitoare de TVASchema speciala de TVA pentru firmele mici, anuntata de ANAF. Conditii de eligibilitateNoutati Legislatie Fiscala 19-25 mai 2008 - Monitorul OficialINS: Afacerile din COMERTul cu amanuntul au crescut cu 13,5% anul trecutUltimele articole
COMERT cu masini second-hand. Regimul TVA si o MONOGRAFIE contabila utilaSistemul VIES TVAControl ANAF in sem. II 2024. Deficiente descoperite pe linia combaterii evaziunii fiscaleE-commerce. Care este documentul prin care se declara incasarile onlineSAF-T in 2025. Firmele mici aflate in inactivitate temporara mai depun D406 din ianuarie 2025?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"