Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Cifra de afaceri luata in considerare la inregistrarea in scopuri de TVA

de Redactia Infotva.ro

de Redactia Infotva.ro la 02 Apr. 2018
Tags: cifra de afaceri, tva, cod fiscal

Vom vedea mai jos cum se determina cifra de afaceri luata in considerare la inregistrarea in scopuri de TVA.

Legea 227/2015 privind Codul Fiscal prevede la articolul 310 ca cifra de afaceri in functie de care o societate trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA este constituita din valoarea totala:

 
  • a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii efectuate de persoana impozabila in cursul unui an calendaristic, taxabile sau, dupa caz, care ar fi taxabile daca nu ar fi desfasurate de o mica intreprindere,
  • a operatiunilor rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate, daca taxa ar fi deductibila, in cazul in care aceste operatiuni ar fi fost realizate in Romania conform art. 297 alin. (4) lit. b),
  • a operatiunilor scutite cu drept de deducere si,
  • daca nu sunt accesorii activitatii principale, a operatiunilor scutite fara drept de deducere prevazute la art. 292 alin. (2) lit. a), b), e) si f).

Prin exceptie, nu se cuprind in cifra de afaceri, daca sunt accesorii activitatii principale, livrarile de active fixe corporale, astfel cum sunt definite la art. 266 alin. (1) pct. 3, si livrarile de active necorporale, efectuate de persoana impozabila.

La determinarea cifrei de afaceri se cuprind inclusiv facturile emise pentru avansuri incasate sau neincasate si alte facturi emise inainte de data livrarii/prestarii pentru operatiunile prevazute mai sus.
Ajustarea TVA pas cu pas
Ajustarea TVA pas cu pas

Vezi detalii

Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate
Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate

Vezi detalii

Ghidul practic al contabilitatii in 2020
Ghidul practic al contabilitatii in 2020

Vezi detaliiSocietatile care, daca ar fi inregistrate normal in scopuri de taxa conform art. 316 din Codul fiscal, ar aplica un regim special de taxa conform prevederilor art. 311 si 312 din Codul fiscal vor lua in calculul determinarii cifrei de afaceri numai baza impozabila pentru respectivele operatiuni determinata in conformitate cu prevederile art. 311 si 312 din Codul fiscal.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Cifra de afaceri luata in considerare la inregistrarea in scopuri de TVA":
Rating:

Nota: 4.35 din 5 din 47 voturi
Comentarii 3 comentarii

Marioara Neagota 2017-10-09 21:59:25

Va rog,ajutati-ma cu un raspuns. Spuneti-mi daca in calculul cifrei de afaceri pentru depasire plafon,se iau si sumele din creditul contului 419.Trebuie sa inregistrez o firma ca platitor de TVA si nu stiu exact cum sa stabilesc cifra de afaceri.Multumesc mult!

Marioara Neagota 2017-10-06 13:38:29

Buna ziua.Va rog mult spuneti-mi : am depasit plafonul la 30.09.2017. Azi am depus formularul 010, cerand inscrierea la platitor de TVA. Din ce data inregistrez TVA deductibila si TVA colectata? Din 01.10.2017 sau din 01.11.2017? va multumesc.

Daniela 2017-10-03 09:30:33

Daca suntem in asociere de 3 persoane cum se calculeaza suma de 220000 pe cnp sau pe asociere? Si daca pe persoana fizica nu ai depasit suma ce trebuie facut , se declara undeva ceva sau notarul depune ce e de depus? Multumesc

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016