Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firmele care vor sa tranzactioneze certificate de emisii platesc 2.000 lei la ANRE

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Feb. 2014 Exclusiv
Tags: certificate emisii, firme, licitatiile de certificate, emisii gaze, anre, efect de sera

Toate firmele care doresc sa se inscrie la licitatiile de certificate de emisii de gaze cu efecte de sera trebuie sa plateasca la Autoritatea Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) 2.000 de lei, asa cum se precizeaza intr-un ordin al presedintelui ANRE, publicat in Monitorul Oficial.


Prin urmare, 1.000 de lei reprezinta tariful perceput de ANRE pentru acordarea sau modificarea unei autorizatii pentru participarea la licitatiile de certificate de emisii de gaze cu efect de sera.

In acelasi timp, informeaza Agerpres, pentru analiza documentatiei anexate cererii pentru acordarea sau modificarea unei autorizatii pentru participarea la licitatiile de certificate de emisii de gaze cu efect de sera, firmele trebuie sa plateasca inca 1.000 de lei.

Sursa amintita mentioneaza si ca institutiile publice din domeniile de invatamant si sanatate sunt scutite de la plata tarifelor inscrise in tabelul de mai susi, se precizeaza in ordinul citat.

De asemenea, anunta Agerpres, in ordin se mai arata ca titularii licentelor acordate de ANRE trebuie sa plateasca 0,08% din cifra de afaceri pe 2013 rezultata din activitatile pentru care detine licente eliberate de ANRE, dar nu mai putin de 2.500 de lei, in cazul in care sunt persoane juridice.

In cazul persoanelor fizice si a celor care detin capacitati de producere a energiei cu o putere totala mai mica de 1 MW inclusiv, tariful perceput este de 250 de lei, precizeaza sursa.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firmele care vor sa tranzactioneze certificate de emisii platesc 2.000 lei la ANRE":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

Reglementari noi privind piata de capital
Mai multe articole despre licitatiile de certificate
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016