Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP: Circulara nr. 405 pentru evitarea dublei impuneri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Apr. 2012 Exclusiv
Tags: evitarea dublei impuneri, olanda, circulara 405, cota impozit

Avand in vedere faptul ca, in aplicarea prevederilor Conventiei de evitare a dublei impuneri incheiata intre Romania si Regatul Olandei si a Protocolului care face parte integranta din aceasta conventie, ne confruntam in activitatea curenta cu solicitari din partea contribuabililor si a Directiilor teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice in ceea ce priveste impozitarea veniturilor de natura dobanzilor si a redeventelor obtinute din Romania de rezidentii Olandei, va aducem la cunostinta urmatoarele:



Pentru veniturile de natura dobanzilor si a redeventelor obtinute din Romania de rezidentii Olandei se percepe un impozit cu cota prevazuta in paragrafele 2 ale articolelor 11 "Dobanzi" si 12 "Redevente" din Conventia de evitare a dublei impuneri incheiata intre Romania si Regatul Olandei, coroborat cu prevederile punctelor IX si X din Protocolul care face parte integranta din conventia mentionata mai sus:

"IX. La art. 11
Independent de prevederile paragrafului 2 al art. 11, daca si atata timp cat Olanda, conform legislatiei interne, nu percepe impozite prin retinere la sursa asupra dobanzilor platite unui rezident al celuilalt stat contractant, cota de impozit stabilita in paragraful 2 al art. 11 va fi redusa la zero.

X. La art. 12
Independent de prevederile paragrafului 2 al art. 12, daca si atata timp cat Olanda, conform legislatiei interne, nu percepe impozit prin retinere la sursa asupra redeventelor platite unui rezident al celuilalt stat contractant, cota de impozit stabilita in paragraful 2 al art. 12 va fi redusa la zero."

Olanda nu si-a modificat legislatia interna in domeniul impozitarii veniturilor de natura dobanzilor si a redeventelor, in sensul ca aceasta nu percepe un impozit cu retinere la sursa asupra dobanzilor si a redeventelor platite unui rezident al Romaniei.

Astfel, pentru aplicarea prevederilor Conventiei de evitare a dublei impuneri incheiata intre Romania si Regatul Olandei, beneficiarul efectiv al veniturilor de natura dobanzilor si a redeventelor va prezenta platitorului de venit din Romania certificatul de rezidenta fiscala, in original (sau copie legalizata) insotit de o traducere autorizata in limba romana, eliberat de
autoritatile fiscale din Olanda.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP: Circulara nr. 405 pentru evitarea dublei impuneri":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016