Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Munca nedeclarata, sanctionata dur de Inspectia Muncii. Ce amenzi au aplicat inspectorii la finalul anului trecut

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 18 Ian. 2022
Munca nedeclarata, sanctionata dur de Inspectia Muncii. Ce amenzi au aplicat inspectorii la finalul anului trecut
Tags: controale, inspectia muncii, munca nedeclarata

Munca nedeclarata a fost sanctionata dur de Inspectia Muncii la finalul anului 2021. Amenzile aplicate de inspectori au ajuns la suma de 3.950.000 lei in luna decembrie.

Inspectia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de munca, a desfasurat, in perioada 03.12 – 30.12.2022, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 6.442.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca. 

Au fost depistate 267 persoane care desfasurau munca nedeclarata, au fost aplicate 4.407 avertismente si au fost dispuse 9.868 masuri de remediere a neconformitatilor constatate.

In luna decembrie, au fost identificate 277 persoane desfasurand munca nedeclarata, dintre acestea, 188 nu aveau contract in forma scrisa; 66 nu aveau contract individual de munca transmis in Revisal, 9 persoane prestau activitate avand contractul de munca suspendat, iar 14 persoane prestau activitate in afara programului de lucru din contractul part-time. Valoarea amenzilor aplicate in luna decembrie pentru munca nedeclarata este de 3.950.000 lei.

Rezultatele detaliate ale actiunilor de control in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca, desfasurate de inspectorii de munca in perioada 03.12 – 30.12. 2021, sunt disponibile pe site-ul Inspectiei Muncii accesand link-ul:

https://www.inspectiamuncii.ro/rezultate-saptamanale-controale-rm-si-ssm

Controalele Inspectiei Muncii vor continua si in anul 2022. 


Sursa: Inspectia Muncii
 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Munca nedeclarata, sanctionata dur de Inspectia Muncii. Ce amenzi au aplicat inspectorii la finalul anului trecut":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016