Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Optiune pentru plata defalcata TVA in trimestrul IV 2017 si reducere impozit pe profit. Care e termenul pentru plata anticipata?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Sep. 2017 Exclusiv
Tags: plata defalcata tva, og 23/2017, impozit pe profit, plati anticipate

In analiza urmatoare, subiectul il reprezinta o societate care plateste impozit pe profit anual cu plati anticipate. In trimestrul IV firma nu depune D100. Depune D101 pana la data de 25 martie 2018. Plata, in mod normal, are scadenta tot pe 25 martie 2018. Vom vedea care este termenul de plata anticipata.

In Monitorul Oficial nr. 706 din 31/08/2017 a fost publicata Ordonanta Guvernului  23/2017 privind plata defalcata a TVA. 
 
Mecanismul privind plata defalcata a TVA se va aplica obligatoriu incepand cu 1 ianuarie 2018 insa persoanele impozabile pot opta pentru aplicarea acestui mecanism incepand cu 01 octombrie 2017. Asadar,   sistemul   este  optional   in   perioada   1   octombrie   2017-31  decembrie  2017 si obligatoriu incepand cu 1 ianuarie 2018.
 
Daca se opteaza pentru aplicarea platii defalcate a TVA, incepand cu luna octombrie 2017, in cazul platitorilor de impozit pe profit care au obligatia de a declara si plati impozit pe profit anual cu plati anticipate, 5% se aplica la plata anticipata aferenta trimestrului IV al anului fiscal 2017, iar in cazul celor care au obligatia de a declara si plati impozit pe profit anual, 5% se aplica la o patrime din impozitul pe profit datorat pentru anul fiscal 2017.
 
Pentru platitorii de impozit pe profit reducerea se inscrie in mod distinct in declaratia anuala de impozit pe profit (formular 101).
 
Prin urmare, reducerea de 5% se aplica la plata anticipata aferenta trimestrului IV al
anului fiscal 2017, in cazul dat. Aceasta reducere se va inscrie inscrie in mod distinct in declaratia
anuala de impozit pe profit aferent anului 2017(formular 101), care se depune la organul fiscal, pana la data de 25 martie 2018, inclusiv.
 
 
Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Dana Hristu - Consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Optiune pentru plata defalcata TVA in trimestrul IV 2017 si reducere impozit pe profit. Care e termenul pentru plata anticipata?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016