Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Split TVA. Conturile IBAN de TVA pot fi consultate pe site-ul ANAF

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Irina Dumitrescu la 27 Sep. 2017 Exclusiv
Tags: og 23/2017, split tva, conturi de tva, plata defalcata tva

Au mai ramas cateva zile pana la data de 01 octombrie 2017, data de la care contribuabilii pot opta pentru aplicarea mecanismului privind plata defalcata a TVA.

 
Anaf a publicat pe pagina de internet conturile de TVA ale contribuabililor.  Acestea pot fi verificate la adresa https://www.anaf.ro/ContIBANTVA/. Pe baza codului de identificare fiscala se obtin informatii privind codul IBAN al contului de TVA si unitatea trezoreriei la care este deschis contul. In structura codurilor IBAN aferente conturilor de venituri ale bugetului de stat in care se incaseaza sume din contul de TVA se include sirul de caractere "TVA".
 
Persoanele impozabile care opteaza pentru plata defalcata a TVA in perioada 1 octombrie-31 decembrie 2017 si notifica organul fiscal competent in acest sens vor aplica mecanismul incepand cu ziua urmatoare celei in care sunt publicate in Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA, pentru facturile emise si avansurile incasate incepand cu aceasta data. 
 
Optiunea pentru inregistrare in sistemul de plata defalcata a TVA incepand cu data de 01 octombrie 2017 se poate depune dupa publicarea in Monitorul Oficial a formularului 086 „Notificare privind optiunea de aplicare a mecanismului de plata defalcata a TVA". Formularul se depune la registratura organului fiscal competent sau se comunica prin posta, cu confirmare de primire.
 
Prin exceptie de la regulile de aplicare a acestui mecanism, in perioada 1 octombrie-31 decembrie 2017, in cazul persoanelor care opteaza pentru plata defalcata a TVA contul de TVA se poate debita cu TVA achitata in alt cont decat contul de TVA al furnizorului/prestatorului, daca acesta nu a optat pentru aplicarea mecanismului privind plata defalcata a TVA. In aceasta perioada, au obligatia platii TVA in contul special doar beneficiarii care au optat si ei pentru aplicarea mecanismului privind plata defalcata a TVA. Beneficiarii care nu au optat pentru aplicarea acestui mecanism vor efectua plata in contul curent al furnizorului/prestatorului, acestuia revenindu-i obligatia sa vireze in contul de TVA propriu, in termen de maximum 7 zile lucratoare de la incasarea contravalorii livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii TVA care nu a fost platita in contul de TVA de catre beneficiarii care nu au optat pentru aplicarea mecanismului privind plata defalcata a TVA.
 
In perioada 1 octombrie-31 decembrie 2017 sunctiunile prevazute de OG 23/2017 privind plata defalcata a TVA se aplica doar persoanelor care au optat pentru aplicarea mecanismului incepand cu 1 octombrie 2017.
 
 
 
Irina Dumitrescu de Irina Dumitrescu
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Split TVA. Conturile IBAN de TVA pot fi consultate pe site-ul ANAF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016