Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Studiu de caz: Inregistrarea unei facturi cu TVA in cazul participarii la targ

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 23 Aug. 2011 Exclusiv
Tags: tva, declaratia 390, codul fiscal

Valabil la 24.08.2011 - O societate cumpara bilete online de intrare la un targ. Factura emisa electronic contine TVA si nu exista posibilitatea comunicarii unui cod de TVA. Cum va fi inregistrata aceasta factura si cum vor fi inscrierile in declaratia 390 si declaratia 300?

Conform art 133 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal:
 
"Locul de prestare a serviciilor catre o persoana impozabila care actioneaza ca atare este locul unde respectiva persoana care primeste serviciile isi are stabilit sediul activitatii sale economice. Daca serviciile sunt furnizate catre un sediu fix al persoanei impozabile, aflat in alt loc decat cel in care persoana isi are sediul activitatii sale economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se afla respectivul sediu fix al persoanei care primeste serviciile. In absenta unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde persoana impozabila care primeste aceste servicii isi are domiciliul stabil sau resedinta obisnuita".
 
Potrivit art 133 alin (7) lit b din Codul fiscal:

" Prin exceptie de la prevederile alin. (2), locul urmatoarelor servicii este considerat a fi:

b) locul in care evenimentele se desfasoara efectiv, pentru serviciile legate de acordarea accesului la evenimente culturale, artistice, sportive, stiintifice, educationale, de divertisment sau alte evenimente similare, cum ar fi targurile si expoztiile, precum si pentru serviciile auxiliare legate de acordarea acestui acces, prestate unei persoane impozabile".
 
Avand in vedere ca in cazul descris de dumneavoastra este vorba de o prestare de servicii legata de acordarea accesului la un targ, operatiunea se incadreaza la exceptiile prevazute de art 133 alin (7) din Codul fiscal privind locul prestarii serviciilor; drept urmare locul prestarii serviciilor se considera a fi locul unde se desfasoara evenimentul (locul de organizare a targului).
 
Daca targul se organizeaza intr-un stat UE altul decat Romania, locul de prestare al serviciului respectiv (furnizare bilete online pentru participare la targ) este in statul UE unde se organizeaza targul, operatiunea nefiind impozabila in Romania, iar factura se va intocmi cu TVA.
  
Nu se declara in Declaratia recapitulativa 390, iar in decontul de TVA se inscrie la randul 24 "achizitii de bunuri si servicii scutite de taxa sau neimpozabile".
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Studiu de caz: Inregistrarea unei facturi cu TVA in cazul participarii la targ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016