Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Va informam ca in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 569, din 10 august 2012 a fost publicat Ordinul Ministerului Justitiei nr. 2561/2012 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului justitiei nr. 2.550/C/2006 privind aprobarea onorariilor minimale si maximale pentru serviciile prestate de executorii judecatoresti.
Se modifica astfel tarifele minimale si maximale practicate de executorii judecatoresti pentru activitatile Executari indirecte (urmarirea mobiliara si imobiliara a creantelor) si Popriri.
Pentru creantele mai mici de 1.000 lei se vor aplica urmatoarele tarife:
- Pentru creantele in valoare de pana la 500 lei inclusiv, onorariul minim este de 10% din suma reprezentand valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.
- Pentru creantele in valoare de peste 500 lei, dar pana la 1.000 lei inclusiv, onorariul minim este de 50 lei plus un procent de 5% din suma care depaseste 500 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.
In ce priveste onorariile maximale, actul stabileste la pct. 3 lit. a) urmatoarele:
"pentru creantele in valoare de pana la 50.000 lei inclusiv, onorariul maxim este de 10% din suma reprezentand valoarea creantei ce face obiectul executarii silite".

Operare SAGA Exemple practice si recomandari

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Anexa publicata in Monitor mai stabileste ca "pentru creantele in valoare de peste 50.000 lei, dar pana la 80.000 lei inclusiv, onorariul maxim este de 5.000 lei plus un procent de pana la 3% din suma care depaseste 50.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite".
Pentru creantele in valoare de peste 100.000 lei, noul act normativ stabileste un onorariu maxim de 6.300 lei plus un procent de pana la 1% din suma care depaseste 100.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Contabilitatea Institutiilor Publice, conform modificarilor de la 1 iulie 2014Noi informatii obligatorii in formularul 300. Decontul de TVAPerioada de acordare a garantiilor din cadrul Programului IMM Factor va fi prelungita. Creste si plafonul maxim al granturilorCodul de procedura fiscala se modifica semnificativ. Anuntul facut de MFPVanzare drepturi litigioase. Care este regimul TVA la vanzarea drepturilor respective?Ultimele articole
Erori la inregistrarea facturilor. Rectificare D390 si D300Plata dividende in 2025. Care este plafonul de plati in numerarProcedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, schimbata prin Ordinul 7032/2024Repartizare dividende catre persoane fizice. Poate fi depasit, pe o luna, plafonul de 10.000 lei?Afirmatii eronate aparute in presa privind aplicarea OUG 107/2024. Care este pozitia ANAFArticole similare
OUG nr. 50 din 2013: noutati privind plata obligatiilor datorateColectare creante fiscale. Au fost inlocuite modelele unor formulare din domeniu (Informare ANAF)Cheltuieli deductibile. Rectificativa declaratia 394Putem deduce TVA de pe bonurile de taxi?MFP propune un nou mecanism pentru automatizarea infiintarii si ridicarii popririlorUltimele articole
E-Factura in 2025: De la 1 ianuarie 2025 sistemul este obligatoriu in relatia B2CAmnistie fiscala, somatii primite de firme de la ANAF. Ce recomanda specialistii in acest cazServiciul Programari online ANAF. Ce recomanda institutia contribuabililorBilantul primei sesiuni de inscriere a proiectelor de investitii cu impact major in economieProcedura privind organizarea si inscrierea in cadrul Registrului RO e-Factura executari siliteArticole similare
Sume platite in plus in fisa sintetica. Compensarea sumelor cu obligatiile de plata curenteBuletin informativ ANAF: Salariile din fonduri publice si atributia de a verifica pe fond creantele constatate prin titluri EXECUTORIiObligatii restante la fondul pentru mediu. Facilitati OG 6/2019ANAF colecteaza creantele prin 9 tipuri de formulare. Cum le puteti contesta!MFP explica sechestrul asupra actiunilor detinute de statul roman la OMV PetromUltimele articole
E-Factura in 2025: De la 1 ianuarie 2025 sistemul este obligatoriu in relatia B2CProcedura de inregistrare a contractelor de inchiriere va fi modificata incepand cu 2025Noua modificare asupra procedurii de aplicare a amnistiei fiscale (Ordinul 6438/2024)Procedura de anulare a obligatiilor fiscale, introdusa prin Ordinul 5521/2024OUG 107/2024. Masurile se aplica si pentru obligatiile care depasesc 31 august 2024?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"