Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Va informam ca in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 569, din 10 august 2012 a fost publicat Ordinul Ministerului Justitiei nr. 2561/2012 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului justitiei nr. 2.550/C/2006 privind aprobarea onorariilor minimale si maximale pentru serviciile prestate de executorii judecatoresti.
Se modifica astfel tarifele minimale si maximale practicate de executorii judecatoresti pentru activitatile Executari indirecte (urmarirea mobiliara si imobiliara a creantelor) si Popriri.
Pentru creantele mai mici de 1.000 lei se vor aplica urmatoarele tarife:
- Pentru creantele in valoare de pana la 500 lei inclusiv, onorariul minim este de 10% din suma reprezentand valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.
- Pentru creantele in valoare de peste 500 lei, dar pana la 1.000 lei inclusiv, onorariul minim este de 50 lei plus un procent de 5% din suma care depaseste 500 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.
In ce priveste onorariile maximale, actul stabileste la pct. 3 lit. a) urmatoarele:
"pentru creantele in valoare de pana la 50.000 lei inclusiv, onorariul maxim este de 10% din suma reprezentand valoarea creantei ce face obiectul executarii silite".

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

SAF-T Ghid de raportare corecta
Anexa publicata in Monitor mai stabileste ca "pentru creantele in valoare de peste 50.000 lei, dar pana la 80.000 lei inclusiv, onorariul maxim este de 5.000 lei plus un procent de pana la 3% din suma care depaseste 50.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite".
Pentru creantele in valoare de peste 100.000 lei, noul act normativ stabileste un onorariu maxim de 6.300 lei plus un procent de pana la 1% din suma care depaseste 100.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Evitati amenzi de pana la 4.000 lei! 36 de proceduri contabile de actualitate va salveaza la orice control ANAFFinantele modifica Declaratia 112 (proiect de Ordin)Ajustarea (reducerea) TVA colectata pentru facturi neincasate. Aspecte legaleNormele metodologice ale Codului Fiscal se modifica! Vezi titlurile care se schimba!Noua versiune disponibila pentru Declaratia 112Ultimele articole
Cesiune de creanta. Emitere facturi, regim TVA si inregistrari contabileImpozitul pe profit si completarea D101. Cum sa iti gestionezi pierderile fiscaleErori la inregistrarea facturilor. Rectificare D390 si D300Plata dividende in 2025. Care este plafonul de plati in numerarProcedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, schimbata prin Ordinul 7032/2024Articole similare
Deducere TVA pentru achizitie bunuri imobile de la proprietar aflat in faliment. Cum procedam corect?Cheltuieli deductibile. Rectificativa declaratia 394OPANAF 3.665 din 2012 modifica formularul 300. Vezi ce e NOUANAF adopta modelul spaniol pentru recuperarea creantelor fiscale din alte stateAnunt Finante privind livrarile de bunuri prin organele de EXECUTARE SILITAUltimele articole
E-Factura in 2025: De la 1 ianuarie 2025 sistemul este obligatoriu in relatia B2CAmnistie fiscala, somatii primite de firme de la ANAF. Ce recomanda specialistii in acest cazServiciul Programari online ANAF. Ce recomanda institutia contribuabililorBilantul primei sesiuni de inscriere a proiectelor de investitii cu impact major in economieProcedura privind organizarea si inscrierea in cadrul Registrului RO e-Factura executari siliteArticole similare
Modificari in legea concurentei. Care sunt prevederile actuale?Documentar fiscal: Solutionarea contestatiilor formulate impotriva actelor administrative fiscaleUtil pentru societati: Finalizarea si consecintele inspectiei fiscaleOPANAF 3454/2016 aproba noi masuri de ridicare a executarii siliteANAF: Recuperarea sumelor de bani datorate Agentia Domeniilor Statului de catre partenerii contractualiUltimele articole
E-Factura in 2025: De la 1 ianuarie 2025 sistemul este obligatoriu in relatia B2CProcedura de inregistrare a contractelor de inchiriere va fi modificata incepand cu 2025Noua modificare asupra procedurii de aplicare a amnistiei fiscale (Ordinul 6438/2024)Procedura de anulare a obligatiilor fiscale, introdusa prin Ordinul 5521/2024OUG 107/2024. Masurile se aplica si pentru obligatiile care depasesc 31 august 2024?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"