Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In Monitorul Oficial 540/20.07.2015 a fost publicata Legea 209/20.07.2015 in care este prevazuta anularea urmatoarelor obligatii fiscale:
>> diferentele de obligatii fiscale principale, precum si obligatiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisa ca urmare a reconsiderarii/reincadrarii unei activitati ca activitate dependenta, pentru perioadele fiscale de pana la 1 iulie 2015 si neachitate pana la data intrarii in vigoare a Legii 209/2015.
>> diferentele de obligatii fiscale principale, precum si obligatiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisa ca urmare a reconsiderarii/reincadrarii unei activitati ca activitate dependenta, pentru perioadele de pana la 1 iulie 2015 si neachitate pana la data intrarii in vigoare a Legii 209/2015.
>> diferentele de obligatii fiscale principale, precum si obligatiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisa ca urmare a rectificarii sumelor reprezentand indemnizatia primita pe perioada delegarii si detasarii de catre angajatii care si-au desfasurat activitatea pe teritoriul altei tari, aferente perioadelor fiscale de pana la 1 iulie 2015 si neachitate pana la data intrarii in vigoare a Legii 209/2015.
Organul fiscal nu va emite o decizie de impunere in legatura cu obligatiile fiscale si accesoriile pentru perioadele anterioare datei de 1 iulie 2015.
>> contributia de asigurari sociale de sanatate, precum si obligatiile fiscale si accesoriile stabilite prin decizie de impunere emisa si comunicata contribuabilului, datorata de persoanele pentru care baza lunara de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate este mai mica decat salariul de baza minim brut pe tara, aferenta perioadelor fiscale cuprinse intre 1 ianuarie 2012 si 30 iunie 2015 si neachitata pana la data intrarii in vigoare a Legii 209/2015.
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Organul fiscal nu va emite o decizie de impunere in legatura cu obligatiile fiscale si accesoriile pentru perioada cuprinsa intre 1 ianuarie 2012 si 30 iunie 2015.
Prevederile sunt aplicabile si persoanelor care nu realizeaza venituri si pentru care baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate este salariul de baza minim brut pe tara.
Important!
>> Anularea obligatiilor fiscale se efectueaza din oficiu de catre organul fiscal competent, prin emiterea unei decizii de anulare a obligatiilor fiscale care se comunica contribuabilului;
>> Procedura de aplicare a Legii 209/2015 se va aproba prin ordin al presedintelui ANAF care se emite in 30 de zile de la intrarea in vigoare a acesteia;
>> Legea 209/2015 intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.
Sursa: Finante Arges
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
- Legea 209/2015
- Contributia de asigurari sociale de sanatate
- Anularea unor obligatii fiscale
- Decizie impunere
Articole similare
Radiere PFA si LEGEA 209/2015. In ce conditii se aplica amnistia fiscala?Legea 209/2015 privind anularea unor obligatii fiscaleOrdinul 2202/2015 include Procedura de anulare a obligatiilor fiscale prevazute de LEGEA 209/2015Articole similare
Ordinul 2202/2015 include Procedura de anulare a obligatiilor fiscale prevazute de Legea 209/2015Indemnizatie de deplasare in tara: Care sunt conditiile de acordare a diurnei si implicatiile fiscale?Calcularea diurnei externe incepand cu luna MAI 2022. Care este plafonul maxim neimpozabil?Seminare online ANAF: Explicatii pentru TOATE facilitatile prevazute de OUG 107/2024Companiile din domeniul carnii solicita amnistie fiscalaUltimele articole
Amnistia Fiscala 2024: Ce trebuie sa stiiOUG 107/2024. Care sunt principalele 5 masuriOrdinul 906/2023. Procedura privind anularea anumitor obligatii fiscale rezultate din reincadrarea tichetelor cadouDiurna externa oferita in conditiile Legii 72/2022. MONOGRAFIE contabila utila contribuabililorReincadrarea fiscala a sumelor acordate sub forma indemnizatiei de delegare. Procedura de aplicare conform Ordinului 874/2023Articole similare
In atentia societatilor: Finalizarea si consecintele inspectiei fiscaleUtil pentru societati: Finalizarea si consecintele inspectiei fiscaleUtil pentru societati: Finalizarea si consecintele inspectiei fiscaleNou! Declaratii fiscale privind contributiile socialeNoi formulare pentru inspectia fiscala. Vezi obligatiile fiscale suplimentare!Ultimele articole
Finantele prezinta exemple practice la impozitarea veniturilor din activitati agricoleAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"