Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noile reglementari nationale pentru pescuit si acvacultura

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 02 Dec. 2016 Exclusiv
Tags: pescuit, acvacultura, noile reglementari, anpa, amenajari piscicole

S-au modificat reglementarile nationale din domeniul pescaresc astfel incat sa se conformeze cu noua Politica Comuna in domeniul Pescuitului (PCP) a Uniunii Europene.

Modificarile aduse de Executiv Ordonantei de Urgenta Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul si acvacultura vizeaza intarirea rolului administrativ al Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA), dezvoltarea acvaculturii, imbunatatirea sistemului de inspectie, control si colectare date si asigurarea unui sistem nou de acces la resursele acvatice vii din habitatele piscicole naturale.

Astfel, ANPA va exercita, in numele statului, prerogativele dreptului de proprietate asupra terenurilor pe care sunt amplasate amenajari piscicole si va concesiona terenurile pe care sunt amplasate acestea. Prin aceasta masura, peste 31.000 ha de terenuri aflate in domeniul public al statului pe care sunt amplasate amenajari piscicole vor fi introduse in circuitul productiv, ceea ce va asigura productii suplimentare de peste si consolidarea sigurantei alimentare in Romania.

De asemenea, se legifereaza accesul inspectorilor piscicoli ai ANPA la unitatile de productie din domeniul pescaresc, obligativitatea operatorilor economici din domeniul pescaresc de a furniza date de productie, economice, precum si sanctionarea agentilor economici care refuza sa furnizeze date sau obstructioneaza accesul pentru inspectie si control.

Ordonanta reglementeaza masuri de protectie si conservare a resurselor acvatice vii, in baza unor planuri multianuale de management a resurselor acvatice vii exploatabile prin pescuit recreativ. Totodata, se stabileste o abordare ecosistemica a managementului pescaresc.

in plus, ANPA va deveni furnizor de date statistice oficiale pentru sectorul pescaresc, in conformitate cu cerintele din Cadrul de Implementare pentru Colectarea de Date in sectorul de pescuit

Alte masuri se refera la dezvoltarea acvaculturii prin utilizarea integrala a capacitatilor de productie, inclusiv a lacurilor de acumulare in care se poate practica acvacultura.

Celelalte modificari si completari din actul normativ au ca scop alinierea legislatiei romanesti la exigentele reglementarilor UE privind sectorul pescaresc din statele membre.

Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noile reglementari nationale pentru pescuit si acvacultura":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016